Lietuvā piedāvā izmaksāt algu četras reizes mēnesī

© Pexels / PixabayКупюры евро и калькулятор
Купюры евро и калькулятор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šobrīd, saskaņā ar Darba kodeksu, paredzēta algas izmaksāšana ne retāk par divām reizēm mēnesī, pēc darbinieka vēlēšanās darba samaksa var tikt veikta vienā reizē.

RĪGA, 23. marts – Sputnik. Lietuvas Seimā reģistrēja Darba kodeksa grozījumu, kurš paredz algas izmaksāšanu darbiniekiem četras reizes mēnesī, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Seima kancelejas preses dienestu.

Minimālā alga Eiropas valstīs - Sputnik Latvija
Infografika
Minimālā alga Eiropas valstīs

Saskaņā ar esošo Darba kodeksu, darba algu Lietuvā izmaksā divas reizes mēnesī – avanss un alga. Pēc darbinieka vēlēšanās darba samaksa var tikt veikta vienā reizē.

Likumprojektu reģistrējuši "Kārtība un taisnība" partijas locekļi. Pēc frakcijas pārstāvja Remiģija Žemaita sacītā, daudzi republikas iedzīvotāji dzīvo no algas līdz algai, un būtu loģiski paplašināt viņu iespējas biežāk saņemt atalgojumu par savu darbu.

Šobrīd Darba kodekss paredz algas izmaksāšanu ne retāk par divām reizēm mēnesī, tātad pēc saskaņošanas ar darba devēju to varētu izmaksāt arī biežāk. Tiek atzīmēts, ka likumam ir jānosaka darbinieka tiesības saņemt atalgojumu biežāk, nekā paredz esošais kodekss.

Gadījumā, ja Seims atbalstīs grozījumus, darbinieki varēs saņemt algu reizi nedēļā. Šī iniciatīva nepalīdzēs atrisināt trūcības problēmu vai augošo sociālo izolāciju, taču ļaus sekmēt dzīves līmeņa celšanos un darba algas palielināšanos, atzīmē Žemaitis.

Ziņu lente
0