Pircējus iepriecināja kaņepju "gotiņa"

© Skrīveru Pārtikas KombinātsКонфеты "Коровка" с семенами конопли
Конфеты Коровка с семенами конопли - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skrīveru konditorejas fabrika propagandē senu lauksaimniecības kultūru, konfekšu pagatavošanā izmanto kaņepju sēklas un attēlo raksturīgās formas lapas uz konfekšu iepakojuma.

RĪGA, 23. marts – Sputnik. Konditorejas fabrika Skrīveru pārtikas kombināts izlaidusi jaunas konfektes "Gotiņa", uz kuru iepakojuma attēlotas kaņepju lapas, raksta TVNet.

Patērētāji, protams, nopriecājās, ka konfekšu saturā ir atrodama marihuāna – narkotikas, ko iegūst no kaņepēm. Galu galā, valstīs, kur legalizētas vieglās narkotikas, patiešām ražo konfektes ar kanabisu, un uz to iepakojumiem attēlo raksturīgās formas lapas.

 

Taču kombināta īpašniece Baiba Lūse paskaidroja, ka kaņepes nekādā veidā nav saistītas ar marihuānu – šī augu kultūra izsenis tiek audzēta Latvijā, un to plaši izmanto ēdienā, piemēram, kaņepju eļļas veidā.

"Arī konfekšu papīrīša dizainam neredzam nekādu mānīgumu, uz tā ir attēlota kaņepju lapa, sēkliņas un gotiņa," — pastāstīja Lūse. Uzņēmēja atzina, ka daudziem rodas asociācijas ar tā saucamo "zālīti", savukārt kompānijā ir priecīgi, ka var izskaidrot starpību un popularizēt tik senu kultūru kā kaņepes.

Melno piena konfekšu "Gotiņa" ražošanā izmanto kaņepes, audzētās vietējā saimniecībā Adzelvieši. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs norādīja, ka nevar komentēt zīmējumu uz iepakojuma.

Skrīveru pārtikas kombināts nav vienīgā Latvijas kompānija, kura ražo saldumus no kaņepēm. Fabrika Saldus gotiņa arī ražo "gotiņas" ar kaņepju lapu attēlu uz iepakojuma, savukārt izstādē Riga Food 2017 tika prezentēta šokolāde ar kaņepēm.

© Sputnik / Sergey MelkonovMelnā rūgtā šokolāde ar kaņepēm, jūras sāli un garšvielām
Черный горький шоколад с коноплей, морской солью или специями - Sputnik Latvija
Melnā rūgtā šokolāde ar kaņepēm, jūras sāli un garšvielām
Ziņu lente
0