Maina mašīnas, iepērk akcijas, krāj parādus: kā dzīvo Latvijas Valsts policijas vadītājs

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis papildina kontus Swedbank un Luminor, nomaina korejiešu automobiļus pret vācu un paralēli krāj parādus.

RĪGA, 23. marts – Sputnik. Saskaņā ar Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) datiem, 2017. gadā Latvijas Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis nomainīja mašīnu, papildināja kontus vienlaikus abās bankās, kā arī sakrāja ievērojamu summu parādos, vēsta Grani.lv.

Пистолеты - Sputnik Latvija
Olaines Policijas vadītājs pazaudējis divas pistoles

Ziņas par Ķuža ienākumiem tika publicētas VID mājaslapā, kur iespējams apskatīties arī citu amatpersonu deklarācijas. Publicētajā dokumentā norādīts, ka Ķuzis 2017. gadā pārdevis mašīnu 2013. gada Hyundai i40, savukārt tās vietā par 39 tūkstošiem eiro iegādājies jaunu VW Passat Alltrack.

Turklāt Ķuzis papildinājis kontus divās bankās: Swedbank Valsts policijas priekšniekam noguldīti 50,9 tūkstoši eiro, savukārt Luminor bankā 2,9 tūkstoši eiro.

Gada laikā Ķuzim izdevies papildināt Swedbank kontu par 8,9 tūkstošiem eiro, savukārt Luminor bankā par 1,5 tūkstoti eiro. Taču 2017. gada laikā Ķuzim izdevies uzkrāt ievērojamu summu parādos – 21,9 tūkstošus eiro, savukārt 2016. gadā Valsts policijas vadītājs neko nebija parādā.

No kurienes nauda

Par galveno ienākumu avotu, lai vai cik savādi tas neskan, Ķuzis sauc dienēšanu Valsts policijā, kur gada laikā viņam izdevies nopelnīt 55,3 tūkstošus eiro. savukārt vēl 3 tūkstošus ierēdnis nopelnīja, strādājot par vieslektoru Juridiskajā koledžā.

Turklāt par Ķuža papildus ienākumu avotu var saukt kapitāldaļu akciju sabiedrībā Latvijas kuģniecība, kas nodarbojas ar naftas produktu, ķīmisko kravu un jēlnaftas transportēšanu, izmantojot savu zemās un vidējās tonnāžas tankkuģu floti. Ķuzim ir arī dzīvoklis Rīgā.

Kā pelna Valsts policija

2017. gada rudenī Latvijas valdība atbalstīja tarifu pacelšanu Valsts policijas sniegtajiem maksas pakalpojumiem.

Aizdomās turamā aizturēšana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Policija uzsākusi kriminālprocesu automašīnu skandāla lietā

Tostarp, kopš pērnā gada oktobra policista uzaicināšana kārtības nodrošināšanai sabiedriskā pasākuma laikā, kuru organizē privātpersona, pieaugusi līdz 22,31 eiro stundā. Specvienības cīnītāja pakalpojumi sadārdzinājušies līdz 24,58 eiro. Policista piesaistīšana ceļu satiksmes drošības nodrošināšanai tagad maksā apmēram 22 eiro stundā. Policijas mašīnas klātiene sadārdzinājusies līdz 19,40 eiro stundā.

Tāpat policija sākusi sniegt divus jaunus maksas pakalpojumus – divu DNS paraugu salīdzināšanu par 97,03 eiro un izrakstu sniegšanu no videonovērošanas kameras, kura fiksējusi CSN pārkāpumus un avārijas, par 18,17 eiro.

Ziņu lente
0