Dana Reizniece-Ozola: mēs esam apmierināti ar reformu

© REUTERS/Ints KalninsДана Рейзниеце-Озола
Дана Рейзниеце-Озола - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola turpinās skaidrot Eiropas Komisijai visus Latvijā veiktās nodokļu reformas plusus.

RĪGA, 23. marts – Sputnik. Nodokļu reforma sniegusi gaidāmos rezultātus, pateica finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola televīzijas raidījuma 900 sekundes intervijā.

Дана Рейзниеце-Озола - Sputnik Latvija
Finanšu ministrija palūgs Eiropas Komisijai pārskatīt ziņojumu par Latviju

Eiropas Komisija (EK) nesen izteica kritiskas piezīmes sakarā ar Latvijā īstenoto nodokļu reformu. EK atskaitē teikts, ka plāni trīs gadu laikā saglabāt esošo nodokļu politiku ierobežos pieejamos resursus veselības aprūpei un sociālai palīdzībai. Reizniece-Ozola noraidīja šīs raizes.

"Pirmajos mēnešos kopš nodokļu reformas ieviešanas ir redzami pozitīvi rezultāti. Pirmajos divos mēnešos nodokļu ieņēmumi ir pieauguši par 6,4 miljoniem eiro," — pateica finanšu ministre.

Viņa tāpat uzsvēra, ka viens no svarīgākajiem reformas mērķiem bija ēnu ekonomikas apkarošana, kura arī devusi rezultātu: par 22,7% samazinājās to skaits, kas saņem algu, kura ir zemāka par minimālo, kas norāda uz būtisku "aplokšņu algu" daļas samazināšanos.

Ministre paziņoja, ka kopumā reformas rezultātus varēs izvērtēt pēc diviem gadiem, kaut gan uzņēmēji jau tagad izjūt uzlabojumus.

Sakarā ar EK kritiku ministre paskaidroja, ka turpinās skaidrot reformas pozitīvās puses. "Negatīvas sekas mēs pagaidām neredzam. Viss ir labi, mēs esam apmierināti ar reformu," — piebilda Reizniece-Ozola.

Ziņu lente
0