Virs nulles: Latvijā būs siltāks, taču pavasaris vēl aiz kalniem

© Sputnik / Игорь Подгорный / Pāriet pie mediju bankasPīles
Pīles - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prognozes liecina, ka daudzviet Latvijā gaisa temperatūra no 18. marta pacelsies virs nulles. Sals atkāpsies svētdien pēcpusdienā.

RĪGA, 18. marts — Sputnik. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra, kā arī Global Forecast System prognoze liecina, ka no svētdienas, 18. marta gaisa temperatūra daudos Latvijas reģionos pacelsies virs nulles, vēsta Grani.lv.

Lai arī sestdienas naktī termometri daudzos Latvijas reģionos kritusies zem —10 grādiem, valsts austromos pat līdz —15 grādiem, jau svētdien pēcpusdienā sinoptiķi sola 0…+3 grādus.

​Tomēr jaunnedēļ debesis segs mākoņi un vietām iespējams sniegs un īslaicīgs putenis.

Aukstākā būs otrdienas nakts, kad Latvijas austrumos gaidāms sals līdz —16 grādiem, toties siltākajās dienās termometrs rādīs līdz +5 grādus.

Iepriekš vēstīts, ka pagaidām pavasara iestāšanos Latvijā iezīmējuši tikai iedzīvotāju mēģinājumi dedzināt pērno zāli un nevērīgi staigāt pa plānu ledu. Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests informē, ka tā darbiniekiem martā jau nācies glābt pirmos zem ledus nokļuvušos cilvēkus.

Tie, kuri nolēmuši nerotaļāties ar ledu, ķērušies pie uguns. Aizvadītās nedēļas nogalē Latvijā tika reģistrēts pirmais ugunsdgrēks kūlas dedzināšanas rezultātā. Jāpiebilst, ka 2015. gadā tamlīdzīgu ugunsgrēku rekzultātā izdega 3256 hektāri zemes. Pirms trim gadiem tamlīdzīgā ugunsgrēkā bojā gāja bijusī bērnu atpūtas nometne "Ērglēns" netālu no Nīcas.

Ziņu lente
0