Nepaiet ne diena: Yandex.Taxi serviss nokļūst Valsts valodas centra pārbaudē

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasYandex.Taxi
Yandex.Taxi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izrādās, jaunajam Yandex.Taxi servisam Latvijā jau ir pirmie neapmierinātie klienti.

RĪGA, 16. marts — Sputnik. Vakar oficiāli paziņots par to, ka Latvijā savu darbu sāk serviss Yandex.Taxi.

"Latvija kļuvusi par pirmo Eiropas Savienības valsti, kur uzsācis darbu serviss Yandex.Taxi. pasūtīt taksometru var iOS un Android mobilajā aplikācijā latviešu, krievu, angļu un citās valodās. Serviss automātiski noteiks lietotāja atrašanās vietu un nosūtīs pasūtījumu tuvākajam vadītājam," vēsta savā preses paziņojumā servisa pārstāvji.

Taču, spriežot pēc visa, ne visi ir apmierināti ar jaunā tirgus spēlētāja Latvijā sniedzamo pakalpojumu kvalitāti. Tā, piemēram, vakar kāda lietotāja Twitter vietnē paziņoja par to, ka Yandex.Taxi sarunājas ar viņu krievu valodā.

​"Zundskaya protoka? Jaunais Yandex taksi Rīgā sūta arī atskaites par braucieniem krievu valodā," uzrakstīja kāda Ellie P. un atzīmēja publikācijā VVC — Latvijas Valsts valodas centru (VVC).

Автомобиль службы Яндекс-такси. - Sputnik Latvija
"Yandex.Taxi" atklāj servisu Rīgā

VVC darbinieki nekavējoties atbildēja, ka ziņojums saņemts un uzsākta pārbaude.

Ziņkārīgi ir tas, ka, ieejot Ellie P. profilā, redzams, ka gandrīz visu savu profilu Twitter vietnē viņa vada krievu valodā, taču šis apstāklis, acīmredzami, nekādā veidā nav traucējis viņai sūdzēties par Yandex.Taxi pakalpojumiem.

Jāatzīmē, ka pirms dažām dienām līdzīga kritika skanējusi pret citu analoģisku taksometru servisu — Taxify Latvia.

"Привет, @taxify_latvia Kāda velna pēc jūs man piegādājat SMS spamu, turklāt krievu valodā?" uzrakstīja aizvainotais Sergejs Bižāns.

​Pēc kā Taxify Latvia pārstāvji atvainojās neapmierinātā klienta priekšā, taču Sergejs Bižāns atbildēja, ka, kaut arī bijis Daugavpilī, taču viņš nav izmantojis šī servisa pakalpojumus un pat apsūdzēja Taxify Latvia datu izmantošanā bez viņa piekrišanas.    

Ziņu lente
0