Maijā un jūnijā Latvijā notiks vērienīgas NATO mācības

© Sputnik / Sergey MelkonovASV kaujas tanks M1A2 Abrams starptautiskās mācībās Summer Shield XIV
ASV kaujas tanks M1A2 Abrams starptautiskās mācībās Summer Shield XIV - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī gada maijā un jūnijā Latvijā notiks starptautiskas mācības, kurās piedalīsies tūkstošiem ārvalstu karavīru.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Pavasara nogalē un vasaras sākumā Latvijā notiks piecas NATO militārās mācības, vēsta baltnews.lv.

Mācības sāksies 3. maijā un, viena otru nomainot, turpināsies līdz 20. jūnijam.

Mācības "Sill/Heddgehog" sāksies 3. maijā un ilgs divas nedēļas. Tajās piedalīsies Kanādas vadībā Latvijā dislocētās NATO kaujas grupas karavīri, kā arī Igaunijā dislocētā Lielbritānijas vadītā kaujas grupa un Igaunijas karavīri. Mācībās piedalīsies vairāk nekā 500 ārvalstu karavīri.

NATO - Sputnik Latvija
NATO vairs neuzskata Krieviju par draudu

No 15. līdz 25. maijam ieplānotas militārās mācības "Saber Knight 18", kurās piedalīsies kareivji no Dānijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas. Mācības "Saber Strike 18", kurās piedalīsies ASV, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Latvijā dislocētās NATO kaujas grupas karavīri, aizritēs no 3. līdz 15. jūnijam.

No 8. līdz 16. jūnijam ilgs sauszemes un gaisa spēku apvienotās mācības "Summer Shield XV", bet 10.-20. jūnijā – mācības "Swift Response 18", ko vadīs ASV gaisa desanta divīzija.

Pērnā gada NATO samitā Varšavā tika pieņemts lēmums par nebijušu militārās klātbūtnes paplašināšanu Austrumeiropas valstīs. Starptautisko spēku bataljoni dislocēti Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Polijā, aizbildinoties ar Krievijas iztēloto agresiju. Latvijā dislocēti vairāk nekā tūkstoš karavīri no Albānijas, Itālijas, Kanādas un citām valstīm.

Krievija jau vairākkārt norādījusi, ka nevēlas saasināt konfrontāciju ar NATO ne Baltijas reģionā, ne citviet, un uzsvērusi, ka neuzbruks nevienai NATO valstij. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka NATO ir labi informēta par to, ka Maskava nelolo nekādus uzbrukuma plānus, taču vienkārši izmanto ieganstu, lai dislocētu lielāku skaitu tehnikas un bataljonus Krievijas robežu tuvumā.

Ziņu lente
0