Baltais nams palīdzēs sagatavot pedagogus apšaudes gadījumiem

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasПистолеты
Пистолеты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Speciālajiem ieroču lietošanas kursiem varēs pieteikties kvalificēti brīvprātīgie no skolu pedagogu vidus ASV.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Baltais nams sola organizēt kursus pedagogiem, kuros tiem palīdzēs sagatavoties šaujamieroču lietošanas gadījumiem, lai novērstu tādus incidentus, kā 14. februāra traģēdija, pavēstīja administrācijas pārstāvis.

Полицейский патрульный автомобиль - Sputnik Latvija
Trīs bērni gājuši bojā apšaudes rezultātā ASV sākumskolā

14. februārī Pārklendas pilsētas vidusskolā tās bijušais audzēknis, 19 gadus vecais Nikolass Krūzs atklāja haotisku apšaudi. Iepriekš viņš tika izslēgts no skolas par disciplīnas pārkāpumiem. Viņš bija bruņots ar šauteni AR-15, ko nēsāja legāli. Stundu pēc incidenta viņu aizturēja policisti. Traģēdijā gāja bojā septiņpadsmit cilvēki, liels skaits guvis ievainojumus.

Speciālie kursi

Baltā nama pārstāvis pastāstīja, ka plānots piešķirt finansējumu speciālajiem pedagogu kursiem šaujamieroču lietošanas gadījumiem. Pie tam kursos varēs mācīties tikai kvalificēti brīvprātīgie.

Patlaban tiek sagatavots likumprojekts, kas ļaus pilnveidot datu bāzi, kurā tiks iekļauti cilvēki, kam nav atļauts iegādāties un nēsāt ieročus, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Tramps piedāvā ieročus

ASV prezidents iecerējis izveidot skolu drošības komisiju, ko vadīs izglītības ministre Betsija Devosa. Viņa saņems pilnvaras federālajā līmenī.

Полицейская операция на месте стрельбы в Орландо, США - Sputnik Latvija
Apšaude klubā ASV, divi cilvēki gājuši bojā

Komisija izskatīs jautājumu par vecuma ierobežojuma palielināšanu ieroču iegādei līdz 21 gada vecumam, ko iepriekš atbalstīja Donalds Tramps. Kļūs stingrāka arī personas pārbaude pirms šaujamieroču pārdošanas internetā vai veikalā.

Plānots, ka visi likumu grozījumi tiks sagatavoti un iesniegti šogad.

Iepriekš ASV prezidents ierosināja izdalīt skolotājiem ieročus. Vēlāk viņš piezīmēja, ka viņa ieteikums varētu attiekties tikai uz 20% pasniedzēju, nevis uz visiem. Tāpat Tramps ierosināja izvērtēt FIB "karstās līnijas" darbības noteikumus, jo pa to tika saņemts brīdinājums par gaidāmo apšaudi Pārklendā, taču netika veikti nekādi pasākumi.

Ziņu lente
0