Vrubļevskis pastāstīja, kādēļ latvieši Phjončhanā baidījās sveicināties

© Sputnik / Sergey MelkonovГлава Латвийского олимпийского комитета Алдон Врублевскис
Глава Латвийского олимпийского комитета Алдон Врублевскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Olimpiskā izlase atgriezās no Dienvidkorejas ar vienīgo medaļu – bronzu izdevās izcīnīt bobsleja divnieka ekipāžai Melbārdis/Strenga.

RĪGA, 28. februāris – Sputnik. Sekojot ārstu rekomendācijām, Latvijas olimpieši Phjončhanā nesasveicinājās ar rokasspiedienu un uzmanīgi sekoja līdzi savam ēdienam, pastāstīja radio Baltkom ēterā Latvijas Olimpiskās komitejas vadītājs Aldons Vrubļevskis. Pēc viņa sacītā, nacionālā izlase uztraucās, ka konkurenti varētu iemaisīt ēdienā aizliegtos preparātus.

"Ārsti mūsu sportistiem vienmēr iesaka ēst ēdnīcā tikai to, ko paņēmi līdzi, attaisīt pudeli tikai ar klikšķi, neatstāt ēdienu, un ja nu reiz esi aizgājis, tad neēst, kad atgriezies," — citē Vrubļevska vārdus Mixnews.lv.

Kā paziņoja LOK vadītājs, izlases ārsti Phjončhanā aizliedza sportistiem sasveicināties ar rokasspiedienu.

"Mēs cenšamies katru dienu atgādināt, ka ir jāmazgā rokas, jāatturas no rokasspiediena, lai izvairītos no jebkādas infekcijas vai mikrobiem. Mūsu sportisti dzīvoja vienā kāpņutelpā ar igauņiem, un ārsti aizliedza viņiem pieskarties durvju rokturiem, lifta pogām – nospiediet ar elkoni, kā vien patīk, tikai ne ar rokām," — paskaidroja Vrubļevskis.

Kā kļuva zināms pēc Olimpiādes beigām, atlētu vidū Olimpiskajā ciematā netika konstatēti norovīrusa saslimšanas gadījumi. Saskaņā ar Spēļu Organizatoru komitejas datiem, sacensību laikā tika reģistrēti 323 ar norovīrusu saslimuši cilvēki. Runa ir par apsardzes darbiniekiem un brīvprātīgajiem, precizēja organizatoru komitejā.

Vīrusa apkarošanai tika izmantoti visi nepieciešamie pasākumi, un tā izplatīšanos izdevās noturēt, apgalvo sporta funkcionāri. Turnīra laikā tika saņemtas ziņas, ka saslimušo vidū ir divi sportisti, Šveices izlases locekļi. Organizatoru komitejā uzsvēra, ka saslimušie atlēti nedzīvoja Olimpiskajā ciematā.

Ziemas Olimpiskās spēles Dienvidkorejas Phjončhanā noslēdzās 25. februārī. Latvijas izlase, izcīnot vienīgo bronzas godalgu bobslejā, izrādījās pēdējā vietā neoficiālajā medaļu ieskaitē.

Ziņu lente
0