"Atbalsts trūcīgajiem" Latvijā: tagad arī maznodrošinātajām ģimenēm

CC0 / pexels / Силуэт мужчины
Силуэт мужчины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Palīdzības komplektu izsniegšanas noteikumi ir nedaudz vienkāršoti, savukārt nākotnē tos papildinās ar iebiezināto pienu un rapšu eļļu.

RĪGA, 28. februāris – Sputnik. Ministru Kabinets paplašinājis ģimeņu sarakstu, kuri drīkst pretendēt uz tā saucamā "trūcīgo atbalsta" saņemšanu, tiek ziņots Labklājības ministrijas mājaslapā.

Tādējādi valdība vēlas atbalstīt vairāk mājsaimniecību ar zemiem ienākumiem. Šādus grozījumus pieņēma Ministru Kabinets Pārtikas un pamata materiālās palīdzības sniegšanas programmas īstenošanā trūcīgākajām personām 2014.-2020. gadā. Komplekts ietver pārtikas produktus, higiēnas un saimniecības preces, kā arī skolas piederumus.

Iepriekš "trūcīgo atbalsta" saņemšanai varēja pretendēt trūcīgie un ģimenes, kuras nonākušas krīzes situācijā.  Sākot ar 1. aprīli šo sarakstu papildinās maznodrošinātas mājsaimniecības ar ienākumiem mazāk, nekā 188 eiro.

Par pamatu Eiropas Atbalsta fonda palīdzības saņemšanai joprojām tiks uzskatīta sociālā dienesta izziņa ar attiecīgu atzīmi. Apmēram piektajā daļā Latvijas pašvaldību maznodrošinātās ģimenes statuss tiek piešķirts, ja ienākumi ir mazāki par 188 eiro. Šādu pašvaldībās palīdzības komplektu saņem visas maznodrošinātās mājsaimniecības.

Пустой кошелек - Sputnik Latvija
Latvija ir ES autsaiders pēc nabadzības riska bezdarbnieku vidū

Vienkāršoti arī "trūcīgo atbalsta" saņemšanas noteikumi: ja agrāk ģimene varēja saņemt viena kalendārā mēneša laikā vienu komplektu, tad tagad tai vienlaikus vai pa daļām var tikt piešķirti visi komplekti sociālā dienesta izziņas derīguma termiņa laikā.

Nākotnē komplektus varēs papildināt ar iebiezinātu pienu un rafinētu rapšu eļļu. To kvalitātes un ražošanas kritēriji iekļauti programmas īstenošanas noteikumos.

Pērn Fonda līdzfinansēto pārtikas, higiēnas, saimniecības preču un mācību piederumu atbalstu saņēma 60,5 tūkstoši vistrūcīgāko cilvēku, saņemot kopumā 322 tūkstošus pārtikas paku un 307 tūkstošus gatavās maltītes zupas virtuvēs. Papildus ģimenes ar bērniem saņēmušas 49 tūkstošus higiēnas un saimniecības preču paku, 6 tūkstošus pārtikas preču maziem bērniem paku, 4 tūkstošus higiēnas preču maziem bērniem paku, kā arī 12 tūkstošus mācību piederumu paku.

Šobrīd 29 partnerorganizācijas visā Latvijā nodrošina Fonda atbalsta paku izdali 475 vietās un izsniedz gatavas maltītes 16 zupas virtuvēs.

Ziņu lente
0