Politika

Trīsdesmit dienu laikā ASV ieviesīs jaunas sankcijas pret Krieviju

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasПовседневная жизнь
Повседневная жизнь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Esošās ASV sankcijas pret Krieviju tiks paplašinātas tuvākā mēneša laikā, paziņoja žurnālistiem ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins.

RĪGA, 27. februāris – Sputnik. ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins paziņoja, ka jaunās sankcijas pret Krieviju tiks ieviestas 30 dienu laikā, vēsta aģentūra Bloomberg.

"Jūs varat gaidīt, ka (jaunās) sankcijas būs tuvāko 30 dienu laikā. Mēs īstenojam visas esošās sankcijas un ieviešam jaunas," — pateica ministrs, viņa vārdus citē Twitter vietnē Bloomberg aģentūras korespondente Saleha Mohsina.

Janvāra beigās, nākamajā dienā pēc Finanšu ministrijas publicētā tā saucamā "Kremļa ziņojuma", Mnučins apmeklēja Senāta sēdes.

Atbildot uz jautājumu par jaunu sankciju ieviešanas termiņiem, viņš nenosauca konkrētus datumus un paziņoja, ka būšot uzmanīgs uzskatos, jo ir "jāizdara daudz darba".

"Es nevaru jums solīt, ka tas notiks mēneša laikā, taču apgalvoju, ka mēs to izdarīsim tik drīz, cik spēsim, dažu mēnešu laikā jūs to redzēsiet, varbūt arī pēc mēneša," — pateica ministrs.

Председатель совета директоров Эксон Мобил Рекс Тиллерсон - Sputnik Latvija
Politika
Tillersons pieļauj jaunu sankciju ieviešanu pret Krieviju

Uz prasībām par izlēmīgākiem pasākumiem pret Krieviju un tās vadību Mnučins atbildēja: "Acīmredzami pastāv problēmas, kuras mums ir jārisina, un mēs tās risinām ar sankciju palīdzību." Šobrīd attiecībā pret Krieviju ASV ir pieņēmušas virkni sankciju sakarā ar situāciju Krimā, Donbasā, kā arī "iejaukšanās" vēlēšanās dēļ.

Iepriekš ASV Valsts departamenta pārstāve Hetere Nauerte paziņoja, ka Valsts departaments izskatīs sankciju ieviešanas iespēju pret 13 Krievijas pilsoņiem, kuri nokļuva tā saucamajā "Millera sarakstā" sakarā ar iejaukšanos vēlēšanās 2016. gadā. ASV kongresā notiek neatkarīga izmeklēšana sakarā ar "Krievijas iejaukšanos" ASV prezidenta vēlēšanās, kurās uzvarēja Donalds Tramps. Analoģisku izmeklēšanu veic arī speciālais prokurors Roberts Millers.

Amerikas medijos regulāri parādās ziņas ar atsauci uz nenosauktiem informācijas avotiem par Trampa priekšvēlēšanu štāba locekļu sakariem ar Krievijas ierēdņiem un biznesmeņiem. Krievija vairākkārt noraidījusi apsūdzības par iejaukšanos ASV vēlēšanās, Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosauca tās par "absolūti nepamatotām".

Ziņu lente
0