Jānis Maizītis asi kritizējis Rimšēviča vārdus par "uzbrukumu valstij"

© Foto : baltnews / lu.lvДиректор Бюро по защите Сатверсме Янис Майзитис
Директор Бюро по защите Сатверсме Янис Майзитис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Maizītis neuzskata Latvijas Bankas vadītāja Ilmāra Rimšēviča lietu par uzbrukumu Latvijas finanšu sistēmai.

RĪGA, 26. februāris – Sputnik. Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Maizītis kritizēja Latvijas Bankas vadītāja Ilmāra Rimšēviča paziņojumu par to, ka uzbrukums viņam ir uzbrukums valstij.

Telekanāla TV3 Nekā personīga raidījuma intervijā atzīmēja, ka viņš atturētos no vērtējumiem un paziņojumiem kā uzbrukums valstij vai tās drošībai, vai par apzinātu mēģinājumu sagraut finanšu sektoru.

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs - Sputnik Latvija
Rimšēvičs apstiprinājis mediju publicētās fotogrāfijas autentiskumu

Pēc viņa sacītā, ir jāsaprot, ka krimināllietu gaitā, ko izmeklē tiesībsargājošās iestādes, tiek izteikts ļoti daudz publisku pretrunīgu paziņojumu. Viņš uzsvēra, ka šobrīd vārdi par "nopietnu uzbrukumu" vai draudiem valsts kārtībai un finanšu sistēmai esot pārāk kategoriski. Analoģisku viedokli raidījumam pauda arī premjers Māris Kučinskis, apstiprinot, ka Rimšēviča paziņojumi par to, ka "notiek uzbrukums pret mani un valsti", absolūti viennozīmīgi ir acīmredzams pārspīlējums.

Tāpat Nekā personīga žurnālistiem kļuva zināms, ka vēl pirms dažiem gadiem fotogrāfijas dēļ, kurā Rimšēvičs iemūžināts kopā ar cilvēku līdzīgu Krievijas Informācijas tehnoloģiju ZPI vadītājam Dmitrijam Piļščikovam, tika rosināts atņemt viņam piekļuvi valsts noslēpumam, taču toreiz tam neatrada motīvu.

Pats Rimšēvičs iepriekš nosauca šo fotogrāfiju par viltotu, taču vēlāk atzina tās autentiskumu un paziņoja, ka tā ir labi zināma Latvijas Iekšējās drošības dienestu darbiniekiem.

Ziņu lente
0