Krievu sportistes analīzēs konstatēts aizliegts preparāts

© Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasНадежда Сергеева во время подготовки сборной России по бобслею и скелетону к Олимпиаде 2018 в Пхенчхане.
Надежда Сергеева во время подготовки сборной России по бобслею и скелетону к Олимпиаде 2018 в Пхенчхане. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz šim Olimpiskajās spēlēs tika anulēts kērlingista Aleksandra Krušeļnicka rezultāts, kurš kopā ar Anastasiju Brizgalovu izcīnīja bronzas medaļu jaukto pāru sacensībās.

RĪGA, 24. februāris — Sputnik. Krievijas bobslejistes Nadeždas Sergejevas dopinga analīzē konstatēts aizliegts preparāts, avīzei "Sport-Ekspres" pastāstīja Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs.

Viņš nenorādīja, par kādu preparātu ir runa. Pēc viņa vārdiem, sportistes pirmā analīze 13. februārī bija tīra, bet "analīzē, kas ņemta piecas dienas vēlāk, kaut kas atrasts". Izdevums pavēstīja, ka runa ir par sirds preparātu. Sākotnējie dati liecina, ka Sergejevas organismā tas nokļuvis ar deguna pilieniem, vēsta Championat.com.

Trimetadizīns ir antiangināls preparāts. Tas normalizē hipoksijai vai išēmijai pakļautu šūnu enerģētisko metabolismu. Uztur sirds un neirosensoro orgānu enerģētisko metabolismu. Pasaules Antidopinga aģentūra aizliegusi trimetadizīna lietošanu kopš 2015. gada 1. janvāra.

Krievijas Bobsleja un skeletona federācija savā lapā Facebook paziņoja, ka "izlases medicīniskais štābs nav izrakstījis sportistei preparātu".

Nadežda Sergejeva kopā ar Anastasiju Kočeržovu ieņēma 12. vietu divnieku sacensībās Phjončhanā.

© Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasAnastasija Kočeržova (no kreisās) un Nadežda Sergejeva
Анастасия Кочержова (слева) и Надежда Сергеева во время подготовки сборной России по бобслею и скелетону к Олимпиаде 2018 в Пхенчхане. - Sputnik Latvija
Anastasija Kočeržova (no kreisās) un Nadežda Sergejeva

 

Iepriekš ziemas Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā fiksēti trīs pozitīvu dopinga analīžu gadījumi: japāņu šorttrekistam Kejam Saito, krievu kērlingistam Aleksandram Krušeļņickim un slovēņu hokejistam Žigi Jegličam. Krievijas olimpisko atlētu komanda atteicās no bronzas medaļas, ko Aleksandrs Krušeļnickis kopā ar Anastasiju Brizgalovu izcīnīja jaukto pāru sacensībās.

Ziņu lente
0