ASV informē, ka militārā palīdzība Ukrainai neaprobežosies ar Javelin piegādēm

© Foto : Estonian Defence ForcesJavelin
Javelin - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Valsts departamenta pārstāvis Ukrainā Kurts Volkers paziņojis, ka daļu bruņojuma ASV piešķirs bez maksas, un Kijeva varēs iegādāties papildus trūkstošos ieročus.

RĪGA, 22. februāris — Sputnik. Prettanku kompleksu Javelin piegādes Ukrainai veidos tikai daļu no militārās palīdzības Kijevai, paziņojis ASV Valsts departamenta pārstāvis Ukrainā Kurts Volkers intervijā izdevumam "Eiropas patiesība", vēsta RIA Novosti.

Viņš atgādināja, ka Baraka Obamas administrācijas laikā spēkā bijis letālo ieroču piegādes aizliegums Ukrainai.

"Trampa administrācija atcēlusi šo Obamas laiku ierobežojumu. Tādējādi ASV iespējas atbalstīt Ukrainu paplašinās. Jā, Javelin būs šīs palīdzības daļa, taču runa ir par daudz lielāku atbalstu. Mūsu mērķis ir labot trūkumus Ukrainas armijas bruņojumā, uzlabojot Ukrainas Bruņoto spēku spējas aizsargāt savu teritoriju," — Volkera teikto citēja izdevums.

Javelin - Sputnik Latvija
Igaunija piešķirs militāriem mērķiem vairāk nekā divus miljardus eiro

Īpašais pārstāvis precizēja, ka daļu bruņojuma ASV piešķirs bez maksas, un Kijeva varēs iegādāties papildus trūkstošos ieročus.

Pērn Baltais nams apstiprināja plānu piešķirt Ukrainai letālos ieročus, tostarp 35 starta iekārtas Javelin. Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks pavēstīja, ka ar Pentagona vadītāju Džeimsu Metisu panākta "pilnīga vienprātība" šajā jautājumā un ieroči tiks nodoti "savlaicīgi un ļoti pārdomāti".

Krievija vairākkārt ieteikusi atturēties no ieroču piegādes Ukrainai, jo tamlīdzīga rīcība tikai novedīs pie konflikta eskalācijas Donbasā. Iebildumus pauduši arī daudzi Eiropas politiķi, piemēram, EDSO bijušais priekšsēdētājs, Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers norādīja, ka tas būs ļoti riskants un neproduktīvs mēģinājums iziet no krīzes.

Ziņu lente
0