Obligātās iepirkuma komponentes reforma nav padarījusi Ašeradenu nelaimīgu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Obligātās iepirkumu komponentes aprēķināšanas izmaiņas devušas iespēju samazināt elektrības izmaksu lielajiem ražotājiem, savukārt sezonālo ražotāju problēmas ir risināmas, paziņoja ekonomikas ministrs.

RĪGA, 20. februāris — Sputnik. Nesenā Obligātās iepirkuma komponentes (OIK) aprēķināšanas reforma bija nepieciešama, paziņoja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens Latvijas Radio intervijā.

Pēc tam, kad patērētāji visā valstī saņēma ievērojami pieaugušus elektrības rēķinus, Latvijas Tirdzniecības un ražošanas palāta uzstājās ar asu reformas kritiku, "Zemnieku Saeima" paziņoja, ka pieprasīs ekonomikas ministra demisiju, un opozīcija sāka vākt parakstus ar šo pašu mērķi.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens - Sputnik Latvija
Opozīcija vēlas atstādināt ekonomikas ministru

Pēc Ašeradena sacītā, reforma devusi iespēju samazināt elektrības vērtību lielajiem ražotājiem. Līdz ar to "tā nav tā reforma, kuras dēļ es būtu nelaimīgs".

Ašeradens pauda viedokli, ka izmaiņas bija nepieciešamas, un problēmas radušās tikai sezonas ražotājiem. Turklāt panākta vienošanās, ka no pieslēguma jaudas var atteikties uz termiņu līdz deviņiem mēnešiem.

Ministrs aicina iedzīvotājus, daudzi no kuriem OIK reformas rezultātā samaksāja par elektrību vairāk, pārskatīt pieslēguma izmantoto jaudu, kas ļaus samazināt kopējo elektrības rēķinu.    

Ziņu lente
0