Politiski represētie lūdz piešķirt viņiem pa 100 eiro Latvijas simtgadē

© Sputnik / Sergey MelkonovBrīvības piemineklis
Brīvības piemineklis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Politiski represēto apvienība lūdz varas iestādes izmaksāt kompensāciju komunistiskā režīma upuriem kā dāvanu Latvijas neatkarības simtgadē.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Latvijas Politiski represēto apvienības priekšsēdētājs Ivars Kaļķis aicinājis varas iestādes izmaksāt katram Latvijas politiski represētajam vienreizēju pabalstu 100 eiro apmērā, vēsta Grani.lv.

Pēc Kaļķa domām, šādu dāvanu politisko represiju upuriem, kuru vidū lielākoties ir komunistiskā režīma upuri, Latvijas valdībai ir jādāvā par godu republikas neatkarības simtgadei.

Nodokļu aprēķināšana - Sputnik Latvija
Nodokļu reforma – kārtējais veids aptīrīt latviešus

Kaļķis atzīmēja, ka politiski represēto katru gadu kļūst ar vien mazāk, un šāda summa noteikti varētu viņus atbalstīt. Turklāt Latvijas Politisko represiju upuru apvienības vadītājs uzskata, ka naudu ir jāpiešķir no valsts budžeta, taču tā kā budžets šim gadam jau ir pieņemts, Kaļķis lūdz pašvaldības aizdomāties par šo piedāvājumu.

Tāpat Latvijas Politiski represēto apvienībā uzskata, ka vienreizēju pabalstu nākotnē varētu izmaksāt katru gadu.

Iepriekš tika ziņots, ka Latvijas Politiski represēto apvienība piedāvājusi ideju novietot pie padomju pieminekļiem skaidrojošus uzrakstus, kuros būtu uzrakstīta ne vien pieminekļa vēsture, bet arī brīdinājums par to, ka "ideoloģiskie padomju vēstījumi, kuri atspoguļoti monumentos, neatbilst vēstures patiesībai".

Politiski represēto sabiedrībā nolēma, ka bez skaidrojuma pie padomju pieminekļiem nav iespējams apzināties visu Latvijas vēstures traģēdiju divdesmitajā gadsimtā.    

Ziņu lente
0