Kam Latvijā ir laba dzīve: kā deputāti palielina savas kompensācijas

© Foto : Sergey VakhtinВелосипед поднятый со дна, выглядит как реквизит фантастического фильма
Велосипед поднятый со дна, выглядит как реквизит фантастического фильма - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītajā gadā kompensācijas par mājokļa īri un transporta izdevumiem saņēma pat tie Saeimas deputāti, kuri uz darbu brauc ar velosipēdu.

RĪGA, 9. februāris — Sputnik. 2017. gadā Saeimas deputāti saņēmuši kompensācijas par mājokļa īri un transportu 326 450 eiro apmērā – gandrīz par 9 tūkstošiem eiro vairāk nekā 2016. gadā, vēsta Mixnews.lv.

Dzintars Zaķis no "Vienotības" un Nellija Kleinberga no Latvijas reģionu apvienības pērn īrējuši visdārgākos dzīvokļus, tātad saņēmuši arī lielākās kompensācijas par mājokli. Savukārt Ivans Ribakovs no "Saskaņas" un Askolds Kļaviņš no Zaļo un zemnieku savienības saņēmuši lielākās transporta kompensācijas.

Депутат Валдис Калнозолс спит на заседании Сейма - Sputnik Latvija
Politika
Saeimas deputātus pabāra par patvaļību

Interesanti, ka Kļaviņš, kuram par transporta izdevumiem kompensācijā izmaksāti vairāk nekā 8 tūkstoši eiro, uz darbu Saeimā bieži ierodas ar velosipēdu. Ja apstākļi ļauj, deputāts pa ceļam uz galvaspilsētu atstāj mašīnu mājā Pierīgā un tālāk uz pilsētu dodas ar divriteni.

Protams, tādus izdevumus var attaisnot, ņemot vērā to, ka Kļaviņš, agrākais rīdzinieks, pirms Saeimas deputāta mandāta saņemšanas deklarēja dzīvesvietu viņam piederošajā nekustamajā īpašumā netālu no Liepājas un guva iespēju pretendēt uz lielākām transporta kompensācijas summām.

2016. gada jūlijā tika ziņots, ka Saeimas deputātiem par iepriekšējiem pieciem mēnešiem izmaksātas kompensācijas 130 242 eiro apmērā. Tolaik lielākā kompensācija – 765 eiro pienācās deputātam no Latvijas reģionu apvienības Jurim Viļumam. Mazākās kompensācijas saņēma Ilze Viņķele un Solvita Āboltiņa no "Vienotības" un Rihards Kols no Nacionālās apvienības.

Deputātiem pienākošos kompensāciju apmērs ir atkarīgs no dzīves vietas – jo tālāk no Rīgas dzīvo deputāts, jo lielāka kompensācija viņam pienākas.

Ziņu lente
0