Jautājums nav saistīts ar politiku: Igaunija un Lietuva nevēlas apspriest RB Rail

© STEPHEN JAFFE / AFPIgaunijas, Latvijas un Lietuvas karogi
Igaunijas, Latvijas un Lietuvas karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
AS "RB Rail" akcionāri no Lietuvas un Igaunijas nobalsoja par kompānijas valdes priekšsēdētājas Baibas Rubeses atstādināšanu, taču Lietuvas un Igaunijas premjerministri neplāno apspriest to ar Latviju.

RĪGA, 7. februāris — Sputnik. Lietuvas un Igaunijas valdību vadītāji nav iecerējuši apspriest AS "RB Rail" valdes priekšsēdētājas Baibas Rubeses likteni, par kuras atstādināšanu nesen nobalsoja akcionāri no Lietuvas un Igaunijas, vēsta BNN.

AS "RB Rail" akcionāru sēdē 1. februārī akcionāri no Lietuvas un Igaunijas nobalsoja par izpilddirektores un valdes priekšsēdētājas Baibas Rubeses atstādināšanu. Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis paziņoja, ka Latvija šo lēmumu neatbalstīs un solīja nākamnedēļ apspriest situāciju ar Igaunijas premjeru Jiri Ratasu. Taču Lietuvas un Igaunijas valdību vadītājiem ir citi nodomi.

Логотип Rail Baltica - Sputnik Latvija
Latvija, Lietuva un Igaunija sastrīdējās Rail Baltica nosaukuma dēļ

"Pašlaik tas nav ieplānots," — teica Igaunijas valdības pārstāve Trīna Opi, jautāta, va Jiri Ratass gatavojies apspriest šo tēmu ar abiem kolēģiem. "Cik man zināms, viņi šajā jautājumā oficiāli nav sazinājušies," — viņa piebilda.

Politiķe atgādināja, ka Ratass, Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis un Lietuvas premjers Sauļus Skvernelis tiksies Viļņā 8. un 9. martā, taču vēl nav izlemts, ko viņi apspriedīs.

Skverneļa padomnieks ārlietu jautājumos Deivids Matuļonis informēja, ka tuvākajā laikā Baltijas premjeru tikšanās, kas būtu veltīta šim jautājumam, nav plānota.

"Mūsu premjers noteikti neplāno tikšanos. 8. un 9. martā viņi tiksies trijatā. Mēs kā valsts, kas ieņem Baltijas ministru padomes priekšsēdētāja vietu, uzaicināsim viņus uz Viļņu. Mēs neplānojam skart šo jautājumu, jo uzskatām, ka tas ir korporatīvs, nevis politisks jautājums," — teica Matuļonis.

Ziņu lente
0