Aizturēts Latvijas pilsonis, ko tur aizdomās par spiegošanu Krievijas labā

CC0 / pexels / Spiegs ar fotoaparātu
Spiegs ar fotoaparātu - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iekšlietu ministrs nenorādīja, vai spiegošana saistīta ar mēģinājumiem saņemt ar aizsardzību saistītu informāciju.

RĪGA, 6. februāris - Sputnik. Aizvadītā gada nogalē aizturēts Latvijas pilsonis, kurš tiek turēts aizdomās par spiegošanu Krievijas labā, informēja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Ministrs nenorādīja, vai spiegošana saistīta ar mēģinājumiem iegūt ar aizsardzību saistītu informāciju, raksta Mixnews.lv.

Шпион с фотоаппаратом - Sputnik Latvija
Latviešus neapmierina specdienestu darbs: apkārt staigā krievu spiegi

Jautājumā par izlūkdienestu darbību, Kozlovskis atzīmēja, ka ārvalstu specdienestu aktivitāte Latvijā nekad nav bijusi zema. Pēc viņa vārdiem, pēdējos gados tā vēl augusi, ņemot vērā situāciju drošības jomā Baltijas valstīs. īpašu interesi radot palielinātais NATO kontingents Latvijā. Nesen arī Lietuva informēja, ka aizturēti trīs cilvēki, kuri tiek turēti aizdomās par spiegošanu Krievijas labā.

Iepriekš mediji vēstīja, ka 2017. gada 19. decembrī Drošības policija aizturējusi kādu Latvijas pilsoni un, ņemot vērā pirmstiesas izmeklēšanas gaitā saņemto informāciju un atrastos lietiskos pierādījumus, nolemts piešķirt viņam aizdomas turamā statusu.

DP uzskata, ka aizturētais, iespējams, nelikumīgi vācis neizpaužamas ziņas ar mērķi nodot tās ārvalstu izlūkošanas dienestiem vai organizācijām tieši vai ar trešo personu starpniecību. Viņam varētu tikt inkriminēts Krimināllikuma pants par ieroču, ieroču detaļu, sprāgstvielu un munīcijas nelikumīgu izgatavošanu, iegādāšanos, pārsūtīšanu un realizāciju.

Aizturētajam piemērots arests. Pirmstiesas izmeklēšana vēl turpinās, tāpēc detalizēta informācija netiek izpausta.

Ziņu lente
0