Politika

Āboltiņa jaunā rangā: galvenā Eiropā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms pusgada Āboltiņa informēja par nodomu pamest politiku un atgriezties pie diplomāta karjeras. Neoficiāli dati liecināja, ka runa bija par Latvijas vēstnieka Itālijā posteni.

RĪGA, 6. februāris — Sputnik. Bijusī Saeimas deputāte un "Vienotības" frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa sākusi darbu Latvijas Ārlietu ministrijā Eiropas departamenta direktora postenī, vēsta LSM.lv, atsaucoties uz ministrijas sniegto informāciju.

Jaunajā postenī Āboltiņas pienākumos iekļauta departamenta darba organizācija un vadība, dalība starptautiskajās darba grupās, kā arī reģionālajās un ekspertu diskusijās jautājumos, kas atbilst departamenta kompetencei. Āboltiņas darba alga — 1917 eiro, viņai paredzētas piemaksas 20% apmērā par kvalifikācijas pakāpi — diplomātisko rangu.

Солвита Аболтиня - Sputnik Latvija
Politika
Āboltiņa par savu izslēgšanu no partijas: sliktāk, nekā Staļina laikos

Iepriekš vēstīts, ka pērnā gada jūnijā Solvita Āboltiņa informēja par nodomu pamest politiku. Viņa uzsvēra, ka panākta principiāla vienošanās par viņas atgriešanos diplomātiskajā darbā. Neoficiāla informācija liecināja, ka viņa vēlējusies kļūt par Latvijas vēstnieci Itālijā. Tolaik Āboltiņa apgalvoja, ka lēmums atgriezties diplomātiskajā dienestā ir nopietns un pārdomāts solis, un norādīja, ka politiskā pieredze šajā dienestā viņai noderēs.

Aizvadītā gada rudenī "Vienotības" valde nolēma izslēgt politiķi no partijas rindām par rīcību laikā, kad partija apsprieda iespēju nomainīt ekonomikas ministru. Āboltiņa vadīja "Vienotību" no 2011. līdz 2016. gadam. Laikā, kad tā bija politisko spēku apvienība, Āboltiņa bija tās līdzpriekšsēdētāja.

9. janvārī "Vienotības" parlamenta frakcijas bijusī vadītāja nolika deputāta mandātu. Iepriekš viņa izteicās, ka atgriezīsies politikā, un uzsvēra, ka neplāno izmantot darbu ĀM, lai vēlāk pretendētu uz Latvijas prezidenta posteni.

Solvita Āboltiņa absolvējusi Latvijas universitātes Jurisprudences fakultāti. Laikā no 1993. līdz 2002. gadam viņa strādāja Latvijas Ārlietu ministrijā, tostarp 1995.-2002. gg. vadīja konsulāro departamentu.     

Ziņu lente
0