Itāļu pilsētā afrikāņus apšauda tieši no mašīnām

© FILIPPO MONTEFORTE / AFPPolicija
Policija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bēgļu masveida pieplūdums Eiropā arvien biežāk izraisa bīstamus starpgadījumus uz kādreiz kluso pilsētiņu ielām.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. Sestdien, 3. februārī, itāļu pilsētas Mačerata iedzīvotāju pelnīto atpūtu pārtrauca skaļi šāvieni, vēsta Sputnik Igaunija.

No braucoša vieglā automobiļa tika atklāts iznīcināšanas uguns tieši pa garāmejošajiem cilvēkiem uz ielas, ziņo izdevums Corriere della Sera. Apšaudes rezultātā cietuši septiņi garāmgājēji. Visi cietušie bija afrikāņu izcelsmes ārzemnieki.

Алехандро Мартинес Велес, Испания. Беженцы в Белграде - Sputnik Latvija
Bēgļi sāk atgriezties Latvijā

Mačeratas pilsētas mērs Romano Karančini vērsās pie pilsētniekiem ar aicinājumu neiziet no mājām, neatstāt darba vietas un skolas bīstamas situācijas dēļ, kur radusies bruņota cilvēka dēļ, kurš pārvietojas pa pilsētas ielām. Drošības apsvērumu dēļ visi skolēni uz laiku palika skolās, savukārt sabiedriskā transporta tīkla autobusi pārtrauca kustību.

Pēc dažām stundām itāļu policisti aizturēja aizdomās turamo par šaušanu ielās. Šāvējs pameta pistoli mašīnā un tika aizturēts pilsētas centrālajā laukumā. Aizturēšanas laikā viņš, it kā, esot izstiepis roku fašistu sveicienā.

​Iepriekš jau ziņots, ka 10. janvārī Itālijas, Spānijas, Kipras, Maltas, Portugāles un Francijas līderi tikušies Itālijas galvaspilsētā, lai apspriestu finanšu jautājumu vidū, tostarp, vienu no sāpīgākajām Eiropas problēmām — imigrācijas krīzi, kura sašķēlusi ES divās nometnēs. Ievērojama daļa Austrumeiropas valstu atsakās vai sabotē kontinenta dienviddaļā sakrājušos imigrantu izmitināšanas programmu no karojošajām un nelabklājīgām Āzijas un Āfrikas valstīm.

Беженцы в Европе, архивное фото - Sputnik Latvija
Ungārijas premjerministrs nosaucis bēgļus par "musulmaņu iebrucējiem"

Itālija ir viens no pirmajiem populārākajiem imigrantu "galamērķiem". Aizritējušā 2017. gada otrajā pusē izdevies radikāli atvieglot bēgļu uzņemšanas problēmu pateicoties sadarbībai ar Lībiju, kuru daudzi Eiropā dēvē par "pretrunīgu" (neviens lāgā nezina, kā ES finansiālo atbalstu saņēmušie lībieši rīkojas ar bēgļiem).

Taču, neskatoties uz to, valsts piekrastē izsēdinājušies kopumā 119 tūkstoši cilvēku, kas ir par 35% mazāk, nekā 2016. gadā, taču joprojām pārāk daudz nacionālajam budžetam. It īpaši, ja ņem vērā, ka bēgļu īslaicīgās uzturēšanas centros Itālijā jau atradās gandrīz divsimt tūkstoši cilvēku.

"Itālija vairs nespēj maksāt par visiem, gan finanšu ziņā, tā arī politisko centienu ziņā," paziņoja Itālijas finanšu ministrs Pjērs Karlo Padoans.    

Ziņu lente
0