Politika

Saeimas deputātus pabāra par patvaļību

© Foto : Facebook / Сергей ПотапкинДепутат Валдис Калнозолс спит на заседании Сейма
Депутат Валдис Калнозолс спит на заседании Сейма - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ātruma pārsniegšana, kļūdas nodokļu deklarācijās, nolaidība – šādus administratīvos pārkāpumus visbiežāk pieļāvuši Saeimas deputāti rudens sesijas laikā.

RĪGA, 2. februāris – Sputnik. Parlamenta rudens sesijā pie administratīvās atbildības tika saukti 10 Saeimas deputāti, vēsta Grani.lv.

Iepriekš tika ziņots, ka Latvijas Saeima 2016. gadā pieņēma Satversmes grozījumus, kuri paredz parlamenta deputātu atteikšanos no imunitātes administratīvo pārkāpumu pastrādāšanas gadījumā. Deputātu imunitāte saglabājusies tikai attiecībā uz krimināllietām.

Turklāt parlaments norīkojis vienu reizi sesijas laikā paziņot pārkāpušo ierēdņu vārdus.

Pārkāpj

Šoreiz par lielāko pārkāpēju kļuvis Artuss Kaimiņš, kuru parlamenta rudens sesijas laikā sodīja divreiz – pirmo sodu viņš saņēma par to, ka nenorādīja savā amatpersonas deklarācijā par 2016. gadu aizdevumu 13 tūkstošu eiro apmērā. Par to Valsts ieņēmumu dienests lika viņam samaksāt 25 eiro. Vērts atzīmēt, ka maksimālais sods par šādu pārkāpumu sastāda 350 eiro. Vēl vienu sodu Kaimiņam izrakstīja par ātruma pārsniegšanu.

Артус Кайминьш - Sputnik Latvija
Politika
Kalnozols iesniedza sūdzību pret Kaimiņu Ētikas komisijā

Izcēlies arī parlamentārietis Askolds Kļaviņš un Parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs.

Parlamentāriešus sodīja par to, ka viņi ignorēja pašvaldības prasību sakārtot viņiem piederošos zemesgabalus – deputāti nenopļāva rudens zāli savos īpašumos Liepājā un Babītes novadā.

Imants Parādnieks pamanījies pazaudēt pasi un saņēma sodu par personu apliecinoša dokumenta neatbilstošu glabāšanu.

Savukārt deputāti Jeļena Lazareva, Aivars Meija, Andris Morozovs, Edgars Putra, "Saskaņas centra" valdes loceklis Jānis Urbanovičs un parlamenta sekretārs Jānis Trupovnieks pārkāpuši ātruma režīmu. Arī viņiem tika izrakstīti sodi par ātruma pārsniegšanu.

Ziņu lente
0