Lietuvā slēdza portālu ar nelojālo pilsoņu sarakstu

© © Photo: vatnikasСкриншот интернет-ресурса Литвы Vatnikas, архивное фото
Скриншот интернет-ресурса Литвы Vatnikas, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Interneta portāla veidotājiem, kur tika publicēti Lietuvas varai "nelojālo" personu vārdi, paskaidroja, ka republikā likumi tomēr strādā, uzrakstīja deputāts Naglis Puteikis.

RĪGA, 1. februāris – Sputnik. Ukraiņu Myrotvorets Lietuvas analogs – portāls Vatnikas – ir likvidēts, vēsta Sputnik Lietuva.

Bērns pie datora. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Interneta troļļi sagandējuši dzīvi Latvijas elfiem

Portālā Vatnikas, kas tika izveidots pirms divām nedēļām, bija publicēti dati par pilsoņiem, kuri, pēc resursa radītāju domām, noliedz svarīgākos faktus, kuri attiecas uz Lietuvas padomju un pēcpadomju vēstures periodu.

"Melnajā sarakstā" ierakstīja tos, kuri "noliedz vai noniecina svarīgākos un vēsturiski nozīmīgus Lietuvas neatkarības faktus", sveic "Padomju Savienības un Kremļa politiku", "noniecina Lietuvas dalību NATO", nodarbojas ar naida kurināšanu Lietuvas pilsoņu vidū.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka Vatnikas izmantošana citādi domājošo apkarošanai Lietuvā pārkāpj vārda brīvības principu. Pēc viņas sacītā, portāls "provocē sabiedrības sašķelšanos un tiešu cīņu ar citādu domāšanu". Par portāla slēgšanu paziņoja Lietuvas Seima deputāts Naglis Puteikis savā Facebook lapā.

"Vakar es uzzināju, ka Vatnikas.lt pazuda no interneta un Facebook, jo tā saucamajiem "elfiem" (prokrieviskā satura iznīdētājiem – Sputnik) paskaidroja, ka Lietuvā darbojas likumi," — uzrakstīja deputāts.

Viņš piebilda, ka sabiedrības naida kurināšanas un lietuviešu dalīšanas mēģinājumi "lojālos" un "nelojālos" attiecībā pret varu, izrādījās neveiksmīgi.

"Varu tikai papriecāties, ka demokrātijas un likuma ziņā mēs esam aizgājuši daudz tālāk par Ukrainu," — uzsvēra Puteikis.

Ziņu lente
0