Krievijas paralimpieši dosies uz Phjončhanu, taču bez Krievijas

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas paralimpieši
Krievijas paralimpieši - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas paralimpiskajai komandai jāatsakās no himnas un nacionālā karoga, tāpat kā pamata izlasei, taču uz viņu formas tērpiem pat netiks pieminēta Krievija.

RĪGA, 30. janvāris — Sputnik. Krievijas paralimpiešiem ļauts piedalīties 2018. gada Paralimpiskajās spēlēs Phjončhanā "Neitrālo paralimpisko atlētu" (NPA) statusā, vēsta informācija Starptautiskās paralimpiskās komitejas (IPC) oficiālajā vietnē.

Tātad Krievijas paralimpieši atgriezīsies Olimpiskajās spēlēs pēc viņu atstādināšanas no 2016. gada vasaras Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro pēc IPC lēmuma, neskatoties uz to, ka 2017. gada decembrī IPC pagarināja Krievijas Paralimpiskās komitejas atstādināšanu.

Sākotnējie dati liecina, ka uz Krievijas paralimpiešu sporta tērpa Phjončhanā sacensībās, kā arī apbalvošanas ceremonijās būs obligāts uzraksts "Neitrāls paralimpiskais atlēts", nepieminot Krieviju.

Российские паралимпийцы - Sputnik Latvija
Nelaime nenāk viena: Krievijas paralimpieši atstādināti no 2018. gada Paralimpiādes

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas olimpiskā izlase piedalīsies ziemas spēlēs ar neitrālu statusu bez himnas un karoga, taču uz viņu formastērpa pieminēta valsts "Olimpiskais atlēts no Krievijas" (OAR)". Netiek ziņots, ar ko saistīti grozījumi agrākajā viedoklī par neitrālajiem atlētiem un vārda "Krievija" svītrošana. Pie tam IPC saglabā tiesības apstiprināt pielaisto paralimpiešu sarakstu no Krievijas saskaņā ar kvalifikācijas un atlases sacensību rezultātiem, kas notiks šī gada februārī. Tas var nopietni kaitēt komandai — pret olimpisko izlasi iepriekš tika pieņemts lēmums kardināli samazināt sportistu skaitu — no vairāk nekā 300 atlētiem pielaisti 169.

Gatavojas vairāk nekā 70 paralimpieši no Krievijas

Pašlaik 2018. gada Paralimpisko spēļu kandidātu paplašinātajā sarakstā iekļauts 71 sportists no Krievijas. 2017. gadā sportisti nodevuši 207 dopinga analīzes, un visas tās bijušas negatīvas.

Российские паралимпийцы. Архивное фото - Sputnik Latvija
Krievijas paralimpieši cer uz brīnumu, bet amerikāņi jau dala viņu kvotas

IPC prezidents Endijs Pārkinsons pauda pārliecību, ka "stingrākajiem kritērijiem atbilstošu Krievijas sportistu piedalīšanās spēlēs neapdraudēs komitejas atbildību — nodrošināt tīra sporta principus un vienlīdzīgus apstākļus visiem paralimpiešiem".

Paralimpieši no Krievijas ar neitrālo karogu varēs uzstāties visos piecos olimpiskās programmas veidos: kalnu slēpošana, kērlings ratiņkrēslos, slēpošanas sacensības, biatlons, stājhokejs. Paralimpiāde Phjončhanā notiks no 9. līdz 18. martam.

Ziņu lente
0