Kā aug pārdevēju algas Latvijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visos lielajos tirdzniecības tīklos Latvijā jūtams darbinieku trūkums. Ar to cīnās, kā prot, citastarp palielinot pārdevēju algas.

RĪGA, 29. janvāris — Sputnik. Latvijas tirdzniecības tīklu pārstāvji pastāstīja, kā palielina pārdevēju algas un piesaista darbiniekus, vēsta Rus.db.lv.

Eksperti pieļauj, ka tuvāko divu vai trīs gadu laikā pārdevēju vidējā alga varētu pieaugt līdz 1000 eiro mēnesī, taču pagaidām nozarē vērojams kritisks darba roku trūkums.

Skaidrās naudas izņemšana bankomātā - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji vēlas saņemt algu 1105 eiro apmērā

Rimi Latvia pārstāve Dace Preisa pastāstīja, ka uzņēmums ik gadus paaugstina darbinieku algas un apņēmies to turpināt arī nākotnē. Pērn kadru aizplūde Rimi veikalos samazinājusies, taču kadru trūkums ir jūtams, it īpaši Rīgā.

Maxima Latvija personāla pārvaldes departamenta vadītājs Raitis Apinis uzskata, ka algas šajā veikalu tīklā atbilst situācijai nozarē. Pēdējo septiņu gadu laikā Maxima darbinieku algas augušas ik gadu. Šogad kasieru, zāles darbinieku un konsultantu stundas likme pieaugs par 3-13%. Vadošo darbinieku algas tiks pārskatītas atbilstoši pērnā gada rezultātiem.

Apinis informēja, ka 154 Maxima veikalos, divos loģistikas centros un interneta veikalā strādā 7500 cilvēki. Lielākais vakanto vietu skaits ir galvaspilsētā. Reģionos vakances sastopamas retāk, tāpēc uzņēmums piedāvā reģionu iedzīvotājiem strādāt par kasieriem Rīgā, nodrošina dienesta viesnīcu un daļēji kompensē ceļa izdevumus.

Diagrammas - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji zina, kā izglābt valsts ekonomiku

Tīkla Elvi Latvija komercdirektore Laila Vārtukapteine pastāstīja, ka tīkls strādā pēc franšīzes principa, kurā katram partnerim ir sava algu politika. Algas tiek regulāri pārskatītas, taču nelielā lauku veikalā, kura apgrozījums mēnesī ir salīdzināms ar nedēļas apgrozījumu galvaspilsētā, nav iespēju maksāt tikpat lielas algas kā lielpilsētā.

Vārtukapteine piebilda, ka priecāsies, ja ekonomika attīstīsies tā, lai pēc 2-3 gadiem pardevējiem jebkurā apdzīvotā vietā Latvijā būtu iespējams maksāt 1000 eiro, taču reālie fiskāli dati liek būt piesardzīgiem.

Viņa norādīja, ka arī Elvi jūt darbinieku trūkumu, galvenokārt — lielpilsētās.

Ziņu lente
0