Spokainā patruļa: kā Ukrainā izveidota "Krimas policija"

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasUkrainas policijas darbinieki Kijevā
Ukrainas policijas darbinieki Kijevā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Iekšlietu ministrijas sniegtās jaunās ziņas sasmīdinātie komentētāji jau ieteikuši Avakovam paplašināt darbības lauku un izveidot Mēness un Marsa policiju.

RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. Ukrainas varasiestādes joprojām pārsteidz pasauli ar saviem, maigi izsakoties, "neparastajiem" lēmumiem. Ukrainas Iekšlietu ministrijas kolēģijā ministrs Arsēns Avakovs informējis klātesošos, ka iecerējis izveidot Krimas un Sevastopoles ceļu policijas vienības, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz telekanālu "112 Ukraina".

Atbildot uz mēmo pārsteigumu padoto acīs, Avakovs lūdza viņus nebrinīties un paskaidroja, ka šīs vienības strādās dažādos iecirkņos līdz brīdim, kad Kijeva atgūšot kontroli Krimā. "Jā, šādas vienības tiks izveidotas, un tās strādās citos iecirkņos līdz brīdim, kad Krima tiks atbrīvota no okupantiem. Pēc tam gatavās nodaļas strādās tur," — paziņoja Ukrainas iekšlietu ministrs.

Юри Ратас и робот София - Sputnik Latvija
Robots Sofija "uzkāries" pēc jautājuma par Ukrainu

Ukrainas Nacionālās policijas vadītājs Sergejs Kņazevs jau informēja, ka Krimas un Sevastopoles policijas speciālās vienības plānots izveidot līdz 2018. gada beigām. Ukrainas IeM Patruļu policijas departamenta priekšnieka vietnieks Aleksejs Beloščickis arī pavēstīja ka jaunizveidotie "pidrozdili" (tulkojumā no ukraiņu valodas — vienības, tulk. piez.) strādās uz starptautiskajām trasēm un iecirkņos pie Krimas robežas.

Sociālajā tīklā publicēto IeM paziņojumu vietējie asprāši jau ir pamanījuši un pasteigušies ierosināt Avakovam līdztekus Krimas policijai izveidot arī Mēness un Marsa policiju. "Iedodiet tik viņiem lielākus stekus. Un lai brauc strādāt uz Krimu un Sevastopoli. Kad brauks atpakaļ, steki vairs nebūs rokās, bet attiecīgajā vietā," — ieteica viens no Ukrainas IeM lapas abonentiem.

​Kāds cits apmeklētājs ieteica Avakovam paplašināt redzesloku un neaprobežoties tikai ar Krimas policiju vien: "Uzskatu, ka jāaptver visa budžeta darbinieku sfēra. Kāpēc tikai policija? Bet ugunsdzēsēji, UDD, atslēdznieki, santehniķi un tā tālāk?" Taču lielākā daļa ciniski secināja, ka Kijevas jaunā iniciatīva ir vēl viens ierēdņu materiālā stāvokļa uzlabošanas paņēmiens. "Jauna ideja, kā naudu sazāģēt," — vīlies rakstīja par varasiestāžu labajiem nodomiem cerību zaudējis Ukrainas iedzīvotājs.

Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ Владимира Путина - Sputnik Latvija
National Interest atgādinājis ASV, kam pieder Krima

Tiesa, "Krimas un Sevastopoles policija" nebūt nav pirmā Ukrainas "virtuālā" struktūra. Piemēram, Kijevā jau darbojas tā saucamā "Krimas Autonomās Republikas prokuratūra", un prezidents Petro Porošenko oficiāli iecēla savu pārstāvi pussalā, kurš vēl joprojām nav ieradies Krimā, kas 2014. gadā atgriezās Krievijas sastāvā.

Krima kļuva par Krievijas reģionu pēc referenduma 2014. gadā, kas tika organizēts pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Pievienošanos Krievijai atbalstīja vairāk nekā 95% pussalas iedzīvotāju.

Ukraina uzskata pussalu par savu "īslaicīgi okupēto" teritoriju, taču, pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina vārdiem, "Krimas jautājums ir slēgts uz visiem laikiem".

Ziņu lente
0