Viedoklis

Kodolkara scenārijs. ASV izdomāts, kā ievilkt konfliktā Krieviju

© Sputnik / Михаил Фомичев / Pāriet pie mediju bankasPretgaisa aizsardzības sistēmas komandpunkts
Pretgaisa aizsardzības sistēmas komandpunkts - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dažs labs gan varētu pavaicāt: jūs taču jau aizpagājušajā gadā solījāt, ka Krievija gatavo uzbrukumu Baltijai – un kur tad..?

Amerikāņu mediji gatavo lasītājus kodolkaram ar Krieviju. Dažus materiālus par šo tēmu nākas rakstīt divreiz, jo lasītāji pagaidām ne īpaši tic, raksta radio Sputnik autore Marija Baļabina.

Bruņots konflikts starp NATO un Krieviju var izvērsties kodolkarā, vēsta amerikāņu izdevums The National Interest.

Lūk, raksta, cik labi bija ar Padomju Savienību — tā solījusi neuzbrukt pirmā. Te, protams, rodas jautājums: ja tiešām tā, kāpēc tad jums vispār bija vajadzīga tāda organizācija kā NATO? Labi, kas padarīts, tas padarīts.

Видеомост НАТО в Европе - Sputnik Latvija
NATO bāzes Baltijas valstīs var saasināt situāciju līdz pēdējam

Bet tagad alianses pārstāvjus uztrauc, ka PSRS vietu pasaules arēnā ieņem Krievija. Un jau ar citu doktrīnu — tā tagad ļauj pielietot kodolieročus, ja apdraudēta valsts pastāvēšana.

The National Interest jau izdomājis draudus: tagad uzbruks NATO, bet Krievija atbildēs — kāda viltība! Pēc žurnālistu ieceres, Maskava sāks uzbrukumu Baltijas valstīm, alianse sāks to aizsargāt, acīmredzot apdraudot Krievijas pastāvēšanu, un Krievija pretī pielietos kodolieročus. Scenārijs ir gatavs, atliek tikai nofilmēt un laist ēterā.

Kā apgalvots materiālā, viss šis penterējums rakstīts jau 2016. gadā, bet lasītāju intereses dēļ to pārpublicēja. Ko lai saka, nu jau pat izgudrot laiskojas — cer, ka atkārtota publikācija, pārliecinās ikvienu, kurš visu šo laiku vēl šaubījies.

Dažs labs gan varētu pavaicāt: jūs taču jau aizpagājušajā gadā solījāt, ka Krievija gatavo uzbrukumu Baltijai — un kur tad..?

Lasītāji komentāros vietnē principā nesaprot, kāpēc Latvija, Lietuva un Igaunija būtu vajadzīgas Krievijai, un kāpēc vesels raksts balstīts uz sākotnēji traka pieņēmuma. Daži atgādina, ka parasti nevis Krievija uzbrūk Rietumu valstīm, bet tieši otrādi — Napoleons, Hitlers, — pat tā pati NATO visus šos gadus lēnām tuvojas Krievijas robežām. Citi nevar saprast, kāpēc vispār jākaujas ar Krieviju.

Tiešām, tas nav saprotams. Taču žurnālisti un militāristi kaut ko atradīs vai izdomās, vai atradīs kādu trīs gadus veci rakstu, jo militārā budžeta palielināšanai derēs visi līdzekļi.    

Ziņu lente
0