Franči gandrīz sakāvušies Nutella atlaižu dēļ

© © Sputnik Германия, Александр КурановNutella
Nutella - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pircēji bija gatavi uz visu, lai iegādātos Nutella burku ar 70% atlaidi; Intermarche lielveikalu tīkls bija spiests ķerties pie vecās padomju sistēmas "ne vairāk kā trīs vienās rokās".

RĪGA, 27. janvāris — Sputnik. Vardarbības scēnas Francijas lielveikalos pārsteidza sociālo tīklu lietotājus, par iemeslu visam kļuvusi atlaide Nutella šokolādes krēmam, vēsta The Local.

Lielveikalu tīkls Intermarche paziņoja par 70% atlaidi Nutella šokolādes un riekstu krēmam, taču tālākie notikumi veikalos atgādināja lieciniekiem melno piektdienu ASV. Pircēji stumdījās un kāvās, lai iegūtu kārotas burkas.

​"Viņi bija gluži kā dzīvnieki. Sievieti raustīja aiz matiem, vecāka gadagājuma dāmai iesita pa galvu, vēl vienai roka bija asinīs," — pastāstīja veikala apmeklētāja Francijas vidienē.

Dažās pilsētās pat nācās izsaukt policiju, jo atlaižu cienītāji sarīkojuši īstus kautiņus.

"Mēs mēģinājām nostāties starp pircējiem, bet viņi mūs grūda prom," — pastāstīja viens no lielveikala darbiniekiem, piebilstot, ka viens no pircējiem viņu piekāvis.

​Pēc Intermarché darbinieka teiktā, daži pircēji, no vakara pirms izpārdošanas paslēpuši veikalā burkas ar Nutella, lai tās netiktu citiem pircējiem. Nācās ķerties pie sistēmas "ne vairāk kā trīs vienās rokās".

Tikai vienā no veikaliem 700 Nutella burkas tika pārdotas četrdesmit piecās minūtēs, un lielveikals plāno atkārtot atlaides piektdien un sestdien.

Kompānija Ferrero saražo 365 tūkstošus tonnu Nutella katru gadu. Francija ieņem otro vietu pasaulē šī šokolādes un riekstu krēma cienītāju skaita ziņā, piekāpjoties tikai Vācijai — katru gadu Francijā apēd aptuveni 100 miljonus burku produkta.
2016. gadā franču vecāki pat mēģināja nosaukt savu jaundzimušo meitu Nutella, taču tiesa to aizliedza.    

Ziņu lente
0