Gērnsijas policija apstiprinājusi latvieša Mika Alpa nāvi

© REUTERS/Jon SuperПолицейские Манчестера
Полицейские Манчестера - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
DNS analīze apliecinājusi, ka Gērnsijas salā patiešām gājis bojā Latvijā dzimušais Mikus Alps. Viņa nāves iemesls un policijas atrastās vēstules autors vēl nav noskaidroti.

RĪGA, 25. janvāris — Sputnik. Lielbritānijas salas Gērnsijas policija apstiprinājusi, ka iepriekš salā atrastas Latvijā dzimušā Mika Alpa mirstīgās atliekas. Pirms divām nedēļām Gērnsijas policija informēja, ka 8. janvārī atrasta sadegusi automašīna, kurā bijušas cilvēka mirstīgās atliekas, un lūdza sniegt informāciju par Lielbritānijas iedzīvotāja, Latvijā dzimušā Mika Alpa atrašanās vietu, kura pazušana konstatēta tās pašas dienas rītā.

 

Nākamajā dienā "Ukrainas brīvprātīgo armija" (UBA, Krievijā aizliegta ekstrēmistiska organizācija) publicēja Facebook paziņojumu par to, ka Alps divus gadus dienējis bataljonā, automašīna bijusi paredzēta bataljona vajadzībām, ka Alps esot spīdzināts, nogalināts un sadedzināts kopā ar mašīnu. Šos apgalvojumus policija noliedza – tās pārstāvji informēja, ka vēl nav zināms ne nāves iemesls, ne nogalinātā personība, turklāt nav arī pierādījumu tam, ka notikušais būtu saistīts ar Alpa darbību Ukrainā.

Aizvakar policija publicēja oficiālu informāciju par kriminālista veiktās pēcnāves ekspertīzes rezultātiem. "Pateicoties no 8. janvārī pie atrasto cilvēka mirstīgo atlieku DNS paraugu pētījumiem, varam apstiprināt, ka bojāgājušais ir Mikus Alps. Policijas darbinieki sniedz atbalstu viņa mātei šajā smagajā laikā. Nāves iemesls vēl nav noskaidrots, IeM patologanotoms veiks ekspertīzi nākamās nedēļas laikā," – teikts paziņojumā.

Tāpat policijas rīcībā ir Alpa vēstule, kas nosūtīta rokraksta ekspertīzei. Policija vēlreiz atkārtoja, ka patlaban tās rīcībā nav nekādas informācijas par to, ka Alpa nāve būtu saistīta ar viņa darbību Ukrainā.

Ziņu lente
0