Mediji: ASV pēta Krievijas kaimiņu gatavību kara apstākļiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pentagonam šis pētījums ir nepieciešams, lai saprastu loģistikas tīklus un dažādu preču piegādes ķēdes šajās valstīs, lai sagatavotu savas rūpniecības darbspēju kara stāvokļa un ārkārtas situāciju apstākļos.

RĪGA, 22. janvāris — Sputnik. ASV Aizsardzības loģistikas aģentūra grasās izpētīt piecu Eiropas valstu — Baltkrievijas, Ukrainas, Moldovas, Somijas un Polijas — infrastruktūru ar mērķi noskaidrot, vai tās ir gatavas kara stāvoklim, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz dokumentu, ar kuru izdevies iepazīties RT.

Starpkontinentālo ballistisko raķešu Topoļ M transporta un starta iekārta - Sputnik Latvija
Vieglas pastaigas nebūs. Amerikāņi aprēķinājuši, ar ko draud uzbrukums Krievijai

tiek apgalvots, Pentagonam šis pētījums ir nepieciešams, lai izprastu loģistikas tīklus un dažādu preču piegādes ķēdes šajās valstīs, lai sagatavotu savas rūpniecības darbspēju kara stāvokļa un ārkārtas situāciju apstākļos.

Gala atskaitēs pieprasīta tāda informācija, kā dati par vietējiem un reģionālajiem ūdens un pārtikas, degvielas, medikamentu, rūpniecības aprīkojuma un apģērba avotiem.

Tāpat Pentagonu interesē dati par celtniecības materiāliem un tehniku. Izņemot iepriekšminēto, ziņojumos ir jābūt informācijai par vietējo ražošanas jaudu un mobilizācijas iespējām.

Turklāt ASV plāno iegūt informāciju par transporta infrastruktūru Austrumeiropas valstīs — ostām, dzelzceļiem un autoceļiem, lidostām, tiltiem un prāmju satiksmi.

Ziņu lente
0