Kompānija Orkla varētu pārcelt cepumu ražošanu no Zviedrijas uz Rīgu

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийSarkanā Magone, Laima
Sarkanā Magone, Laima - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neērtas cepumu fabrikas atrašanās dēļ Kungeļves pilsētā Zviedrijas rietumos, kompānija Orkla Group domā par ražošanas pārcelšanu uz jaunu fabriku Latvijā.

RĪGA, 20. janvāris — Sputnik. Norvēģu kompānija Orkla Group pēc dažiem gadiem varētu pārcelt cepumu ražošanas fabriku no Kungeļves komūnas Zviedrijas rietumos uz Rīgu, vēsta kompānijas mājas lapa.

Fabrika Kungeļvē pieder grupas meitas kompānijai Orkla Confectionery & Snacks Sverige. Vēl vienai grupas meitas kompānijai Orkla Confectionery & Snacks Latvija pieder konditorejas fabrika Laima Latvijā.

Открытие производства предприятия VAIROG EU, на котором будут изготавливаться составные части для стандартных боеприпасов НАТО - Sputnik Latvija
Latvijā atvērusies NATO munīcijas sastāvdaļu ražošanas rūpnīca

"Mūsu ražošana Kungeļvē atrodas pilsētas centrā, no vienas fabrikas puses atrodas upe, no otras dzīvojamā zona. Tādēļ mums ir grūti attīstīties, turklāt cieš arī pilsēta. Mēs izpētījām dažus iespējamos variantus, un analīze parādīja, ka vislabāk būtu pārcelt ražošanu uz jaunu, mūsdienīgu fabriku pie Rīgas," pateica Anna Beta Freušena, Orkla Confectionery & Snacks ģenerālā direktore.

Acīmredzami, tiek domāta Laimas fabrika Ādažos, par kuras būvēšanu tika pieņemts lēmums pērnā gada vasarā. Būvniecību paredzēts pabeigt 2019. gada pirmajā ceturksnī, savukārt pilnvērtīga ražošana tiks palaista jau 2019. gada beigās. Investīcijas jaunajā fabrikā un visas cepumu ražošanas koncentrēšanās vienuviet ļaus kompānijai attīstīties un pastiprinās tās konkurētspēju.

"Svarīgi uzsvērt, ka tas ir piedāvājums, nevis gala lēmums. Šobrīd mēs veicam pārrunas saskaņā ar Zviedrijas darba likumdošanu un pieņemsim lēmumu tikai pēc tam, kad tās noslēgsies," precizēja Freušena.

Kungeļves fabrikā strādā apmēram 350 cilvēki, tas ir viens no lielākajām darba devējiem komūnā.    

Ziņu lente
0