Mediji: Vācija aizstāv "Ziemeļu straumi 2" no Eiropas Komisijas

© AP Photo/Dmitry LovetskyТрубы для "Северного потока"
Трубы для Северного потока - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Berlīne noraidīja Briseles piedāvājumu par grozījumiem ES Gāzes direktīvā, nosaucot tos par "nepiemērojamiem ne no Eiropas, ne no starptautiskā likuma viedokļa".

RĪGA, 18. janvāris – Sputnik. Vācija uzskata, par nepārliecinošiem Eiropas Komisijas argumentus par grozījumu ieviešanas nepieciešamību Gāzes direktīvā (2009/73/ES), kuri varētu negatīvi ietekmēt "Ziemeļu straumes 2" projektu, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Krievijas avīzi "Vedomosti".

Труба для Северного потока - 2 - Sputnik Latvija
Politika
Nosalt, lai iezāģētu Krievijai: Polija biedē Eiropu ar "Ziemeļu straumi - 2"

Izdevuma žurnālisti iepazinās ar Vācijas juridiskā slēdziena kopiju direktīvas grozījumu projektā. Berlīne neredz nekādu nepieciešamību grozījumos un uzskata, ka Eiropas Komisija nav spējusi sniegt "nekādus paskaidrojumus vai saprotamus argumentus, kas parādītu, ka piedāvātie grozījumi varētu sekmēt Enerģētiskās savienības mērķus".

Pērnā gada rudenī EK piedāvāja ieviest grozījumus ES Gāzes direktīvā. To mērķis ir, lai dažas Eiropas likumdošanas normas tiktu piemērotas ne vien atsevišķiem gāzesvadiem Eiropas Savienības teritorijā, bet visiem un bez izņēmumiem, tostarp, tiem, kuri ienāk no trešajām valstīm.

EK piedāvāja atļaut vietējām varas iestādēm pieprasīt piegādātāja un tranzīta veicēja pakalpojumu sadali vai pielaist pie gāzesvada trešās puses. Šobrīd šīs normas neattiecas uz gāzesvadu jūras posmiem, tostarp, "Ziemeļu straumei 2".

Председатель Верховной рады Украины Андрей Парубий и спикер Сейма Латвии Инара Мурниеце - Sputnik Latvija
Politika
Vējonis un Parubijs: Krimu neatzīstam, "Ziemeļu straumi 2" nosodām

Kā raksta izdevums, Vācija šaubās piedāvāto izmaiņu juridiskās izstrādes pakāpē, jo šobrīd Eiropas likumdošanas darbība pilnībā regulē kompānijas un infrastruktūru, kurai pieslēdzas ES teritorijā jūras gāzesvadi.

Tādējādi, nav nekādas jēgas EK piedāvājumā sadalīt piegādātāja un tranzīta veicēja funkcijas. Pēc Berlīnes domām, Briseles piedāvājumi ir "nepiemērojami ne no Eiropas, ne no starptautiskā likuma viedokļa". Tāpat Vācija ārkārtīgi noraizējusies par to, ka EK piedāvājumi varētu radīt pamatu tādu pilnvaru izveidošanai Briselei kā iekšējo gāzes tirgu regulēšana. Šobrīd starpvaldību vienošanās ir vienīgi atsevišķu ES valstu kompetencē.

Ziņu lente
0