Par naudas izspiešanu aizturēts viltus FDD darbinieks

© Valsts policijaПолицейская машина на дороге в Латвии
Полицейская машина на дороге в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā Krievijas pilsonis izspieda no tautieša 50 tūkstošus eiro, stādoties priekšā kā FDD darbinieks, vēsta Valsts policija.

RĪGA, 18. janvāris – Sputnik. Rīgas Ziemeļu rajona Valsts policijas iecirkņa darbinieki par 50 tūkstošu eiro izspiešanu aizturēja Krievijas pilsoni, kuram tika konfiscēta, iespējams, viltota Krievijas Federālā drošības dienesta darbinieka apliecība, vēsta Valsts policijas mājaslapa.

Pērnā gada decembra beigās policijā vērsās Krievijas pilsonis, kuram ir pastāvīgās uzturēšanās atļauja Latvijā. Viņš paziņoja, ka no viņa izspiež 50 tūkstošus eiro kāds cilvēks, kurš stādījās priekšā kā FDD darbinieks. Pēc operatīvās izmeklēšanas pasākumu veikšanas informācija par to apstiprinājās.

Izspiedēju, 1984. gadā dzimušo Krievijas pilsoni, aizturēja 9. janvārī 10 tūkstošu eiro nodošanas brīdī viņam. Dzīves vietas kratīšanas laikā viņam konfiscēja, iespējams, viltotu FDD darbinieka apliecību.

Pret viņu tika uzsākts kriminālprocess par izspiešanu un tiesa viņam ir piemērojusi drošības līdzekli — apcietinājumu.

Ziemeļu rajona iecirkņa Kriminālpolicijas priekšnieks Norberts Trepša atzīst, ka aizturēšana bija ļoti sarežģīts uzdevums, jo aizdomās turamajam bija zināmi policijas darba metodes, un bija jārīkojas ļoti pārdomāti, lai viss noritētu veiksmīgi.

Ziņu lente
0