Sinoptiķi prognozē siltu pavasari un plūdus Latvijā

© Sputnik / Sergey Maligavko / Pāriet pie mediju bankasПодснежники
Подснежники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas sinoptiķi uzskata, ka pēc siltās ziemas Latvijā ieradīsies relatīvi silts pavasaris, un līdz ar to – arī cikloni, kuri nesīs lietu.

RĪGA, 15. janvāris — Sputnik. Eiropas vidēja termiņa laika prognožu centrs publicējis prognozi Latvijai. Tā liecina, ka pavasaris valstī būs silts, ziņo Baltnews.lv.

Vienlaikus sinoptiķi brīdināja, ka pavasarī Latvijā ienāks cikloni ar lietu. Gaidāms, ka martā un aprīlī nokrišņu apjoms normu nepārsniegs, toties maijs būs lietains. Tā kā augsne ir pārsātināta ar valgmi, un laukus vietām vēl klāj ūdens, pavasarī Latvijā gaidāms paaugstināts plūdu risks.

Балтийское море - Sputnik Latvija
Sinoptiķi pastāstīja, cik ilgi Latvijā saglabāsies sauss laiks

Toties vidējā gaisa temperatūra pavasarī pārsniegs parastos rādītājus, bet vasaras sākumā atbildīs normai. Arī pēdējie ziemas mēneši būs siltāki, nekā vajadzētu. Janvāris gan būs aukstāks nekā decembris, taču vidējā gaisa temperatūra iesils vismaz par 2 grādiem vairāk, kas sastāda —4 grādus.

Tāpat iespējams, ka janvārī un februārī bieži snigs un līs, jo laikapstākļus šajā laikā ietekmēs cikloni. Pie tam atmosfēras spiediens atlikušajos ziemas mēnešos kritīsies zemāk nekā parasti. Iepriekš vēstīts, ka šīs nedēļas sākumā Latviju no ziemeļu puses apciemos ciklos, kas pastiprinās austrumu vēju – jau otrdien tā brāzmas visa valsts teritorijā sasniegs 15-19 m/sek. Pirmajā nedēļas pusē temperatūra kritīsies līdz —6…—12 grādiem naktī un —3…—8 grādiem dienā, taču līdz nedēļas nogalei pamazām kļūs siltāks – naktī gaidāmi 0…—5 grādi, dienā +1…—2 grādi.

Nedēļas vidū, iespējams, sniegs, turklāt austrumu vējš var izraisīt puteni, kā rezultātā pasliktināsies redzamība.

Ziņu lente
0