Lactalis atsauks zīdaiņu sausā piena preces no 83 valstīm

© Sputnik / Владимир Вяткин / Pāriet pie mediju bankasРебенок
Ребенок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijā bērnu uzturā konstatēta salmonella. Tās rezultātā cietuši 35 bērni. Piena koncerna vadība informējusi par gatavību sadarboties ar izmeklēšanu.

RĪGA, 15. janvāris — Sputnik. Francijas piena koncerns Lactalis atsauks vairāk nekā 12 miljonus bērnu uztura burku, kas inficētas ar salmonellu, no 83 valstīm, informēja koncerna vadītājs Emanuels Benjē intervijā avīzei Journal du Dimanche.

"Kopumā tiks atsaukti vairāk nekā 12 miljoni burku 83 valstīs," – Benjē teikto citēja Sputnik Lietuva.

Viņš pavēstīja, ka kompānija nav plānojusi neko slēpt, un tās vadība ir gatava sadarboties ar izmeklēšanu.

Benjē uzsvēra, ka koncerna uzdevums ir piegādāt veselīgu produkciju.

Витянис Андрюкайтис - Sputnik Latvija
Eirokomisārs noliedz "pārtikas aparteīdu"

"Ja tā nav bijis, mēs par to atbildam… Ir prasības, notiks izmeklēšana. Mēs sadarbojamies ar izmeklēšanu, sniedzot visus nepieciešamos datus," – paziņoja uzņēmējs. Benjē norādīja, ka kompānija izdarīs atbilstošos secinājumus un darīs visu iespējamo, lai uzlabotu sanitāro kontroli.

Pēc Francijas veselības ministres Agneses Buzinas vārdiem, valstī inficētā bērnu uztura dēļ cietuši 35 bērni, atgādināja koncerna vadītājs. Viņš solīja kompensēt zaudējumus visām cietušajām ģimenēm.

Iepriekš aģentūra RIA Novosti informēja. Ka Francijas Ekonomikas ministrija aizliegusi vairāk nekā 600 bērnu uztura partiju realizāciju, kas ražotas piena koncernā Lactalis, ņemot vērā iespējamo salmonellas infekciju.

Ziņu lente
0