Veselīgs skuju dzēriens: izmetiet eglīti prātīgi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaungada svētki ir beigušies un, kā parasti, rodas jautājums – ko iesākt ar adataino svētku simbolu.

RĪGA, 14. janvāris — Sputnik. Sputnik Igaunija sagatavojis informāciju par to, ko iesākt ar savu laiku nokalpojušo Jaungada eglīti un, iespējams, uzdāvināt vēl vienus svētkus sev un apkārtējiem. Ar mākslīgo koku viss ir skaidrs — atliek tikai noņemt rotājumus un noslēpt kārbā līdz nākamajam gadam. Taču ar dzīvo meža skaistuli viss nav tik vienkārši.

Женщина снимает на телефон Новогодний салют - Sputnik Latvija
Sagaidījām: sociālajos tīklos apspriež nebalto Jauno gadu Latvijā

Ja dzīvojat privātmājā, vienkāršākā iespēja atbrīvoties no Jaungada eglītes ir sadedzināt to kamīnāļ vai pirts krāsnī. Egle labi deg, tai ir patīkama smarža. Jums tikai atliek to akurāti iznest, lai pēc tam nenāktos pa visu māju vākt skujas. Dzīvokļu īpašniekiem nāksies padomāt, kā utilizēt eglīti, lai nesaņemtu naudas sodu.

Taču vienalga, vai dzīvojat pilsētā, vai laukos, jums ir iespēja gūt labumu no eglītes, ko, jūs varbūt jau esat nolēmuši izmest vai sadedzināt.

Veselīgs dzēriens

Floriste Viktorija Maļikova pastāstīja, kā vēl izmantot eglīti, kad Jaunais gads jau pagājis.

"Nokalpojušais koks var nest labumu jūsu organismam: no skujām var pagatavot dzērienu, kas nostiprinās imunitāti," — pastāstīja Maļikova.

Rūpīgi nomazgājiet skujas un aplejiet ar vārošu ūdeni. Uz glāzi skuju jums būs vajadzīgs viens litrs ūdens. Dzērienu vārīt nevajag, jo skujas zaudēs visus savus vitamīnus un noderīgās īpašības. Ļaujiet dzērienam nostāvēties diennakti, pēc tam to nokāsiet. Dzeriet pa pusglāzei uzlējuam dienā pirms maltītes. Ja vēlaties, dzērienam var pievienot medu un citronu.

No egles zariņiem var pagatavot veselīgu novārijumu vannai, kas ļaus atpūsties, atbrīvoties no noguruma un labvēlīgi ietekmēs nervu sistēmu. Pavāriet zariņus pusstundu un vannošanās laikā ielejiet iegūto novārījumu ūdenī. 

Ziņu lente
0