Havaju iedzīvotāji kļūdaini saņēmuši raķešu uzbrukuma draudu brīdinājumu

© Sputnik / Константин Родиков / Pāriet pie mediju bankasMobilais tālrunis
Mobilais tālrunis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien Havaju salās izplatījās paziņojums, ka uz štatu lido raķete, un iedzīvotājus aicināja pēc iespējas ātrāk atrast patvērumu.

RĪGA, 14. janvāris — Sputnik. Paziņojums par ballistisko raķeti, kas lido Havaju štata (ASV) virzienā, izrādījies kļūdains, vēstīja ASV varasiestādes.

Daudzi vietējie iedzīvotāji vakar publicēja savās lapās sociālajos tīklos ekrānuzņēmumus, kuros bija redzams brīdinājums par raķešu uzbrukumu, vēsta Sputnik Baltkrievija. Tajā bija norādīts, ka tā neesot mācību trauksme un cilvēkiem pēc iespējas ātrāk jāatrod patvērums.

​Par viltus trauksmi Havaju salās tika informēts arī ASV prezidents Donalds Tramps. ASV varasiestādes sākušas izmeklēšanu kļūdainā brīdinājuma jautājumā.

"Komisija sāk pilnvērtīgu izmeklēšanu par viltus brīdinājumu, kas tika izsūtīts Havaju iedzīvotājiem," — teikts ASV Federālās Sakaru komisijas paziņojumā.

Havaju štata gubernators Deivids Aidžs atvainojies vietējiem iedzīvotājiem par viltus ziņu. Viņš paziņoja, ka darīs visu iespējamo, lai uzlabotu apziņošanas sistēmas darbību.

"Es lūdzu piedošanu par tā (brīdinājuma — red.) radītajām sāpēm un apjukumu. Mani tas ļoti apbēdinājis, un es darīšu visu iespējamo, lai nekavējoties uzlabotu mūsu ārkārtas situāciju apziņošanas sistēmas," — gubernators pavēstīja savā lapā Twitter.

Pēc Aidža domām, nepatiesais paziņojums izsūtīts kāda atbildīgo dienestu darbinieka kļūdas rezultātā. 

Ziņu lente
0