Nosaukti nosacījumi, ar kādiem Turcija varēs iestāties Eiropas Savienībā

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasJunkers
Junkers - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Eiropas komijas vadītāja Žana Kloda Junkera domām, attiecības ar Turciju ir svarīgas visai ES, taču tā gigantiskiem soļiem attālinās no savām agrākajām ambīcijām.

RĪGA, 13. janvāris — Sputnik. ES un Turcijas attiecības ir pasliktinājušās pēc bruņotā apvērsuma mēģinājuma valstī — Eiropas Savienība kritizēja Turcijas varasiestāžu reakciju, masveida arestus un citus Ankas pasākumus, turklāt apturēja gatavošanos turpmākajām pārrunām par Turcijas iestāšanos Eiropas Savienībā, vēsta Sputnik Moldova, atsaucoties uz RIA Novosti.

Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels - Sputnik Latvija
Vācijas ĀM vadītājs nespēj iztēloties Ukrainu un Turciju Eiropas Savienībā
"Es uzskatu, ka attiecības ar Turciju ir svarīgas visai Eiropas Savienībai. Taču atgādināšu iepriekš teikto, ka Turcija gigantiskiem soļiem attālinās no savām agrākajām ar Eiropu saistītajām ambīcijām. Paskatīsimies, kādu progresu Turcija panāks tuvāko mēnešu laikā. Taču nekāda progresa nebūs, kamēr cietumos Turcijā sēdēs žurnālisti," — Junkera teikto citēja RIA Novosti.

Īpaši saasinājušās Turcijas attiecības ar Austriju, kura pieprasa pārtraukt pārrunas par valsts iestāšanos organizācijā, un Vāciju, kura informējusi, ka tiks pārvērtēta ekonomiskā politika attiecībās ar Turciju, kredīta un investīciju programmas, ņemot vērā tiesībsargu arestus Turcijā.

Ziņu lente
0