Augstskolas Odesā slēgtas līdz pavasarim: nav līdzekļu apkurei

© Sputnik / Alexey Filippov / Pāriet pie mediju bankasAuditorija
Auditorija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīs augstskolas no jaunā gada atlaidušas brīvdienās studentus un pasniedzējusi. Rektorāti cenšas pieņemt lēmumu, kā iespējams atjaunot mācību procesu.

RĪGA, 13. janvāris — Sputnik. Odesā konstatēta bezprecedenta situācija — nodarbības augstskolās atceltas līdz februāra beigām, informē Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz portālu 048.ua.

Portāls informē, ka slēgta Mečņikova vārdā nosauktā universitāte, Pārtikas tehnoloģiju akadēmija un Juridiskā akadēmija. Iemesls — trūkst līdzekļu korpusu apkurei.

Izkārtne Naftogaz Ukraini - Sputnik Latvija
Slovākija arestējusi Ukrainai paredzēto gāzi parāda dēļ

Atzīmēts, ka mācību iestādes darbojās līdz decembra beigām, bet no 1. janvāra studentiem un pasniedzējiem sākušās brīvdienas. Ziņots, ka nodarbības, iespējams, neatsāksies līdz 26. februārim.

Problēmas radušās arī ar apgaismojumu — spēkā stājušies jauni normatīvie akti, kas regulē apgaismojuma kvalitāti, taču daudzas augstskolas nevar atļauties nepieciešamo lampu iegādi.

Apgabala izglītības nodaļas pārstāvji informēja, ka patlaban rektorātu līmenī tiek pieņemti lēmumi par iespējām organizēt mācību procesu.

Ziņu lente
0