Maxima sola samazināt cenu tūkstotim preču

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasПосетительница магазина
Посетительница магазина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā skaidro tirdzniecības tīklā, lētākas kļūs ikdienā lietojamās preces.

RĪGA, 10. janvāris – Sputnik. Cīņā par pircējiem jaunajā gadā Maxima Latvija samazinās cenas apmēram tūkstotim pārtikas produktu, citē kompānijas valdes priekšsēdētāja Andra Vilcmeiera vārdus Baltnews.lv.

Pēc Vilcmeiera sacītā, gaidāmā cenu samazināšana skars pircējiem svarīgas ikdienā lietojamās preces.

Pēc Maxima pārstāvja teiktā, šo preču saraksts gada gaitā varētu mainīties saskaņā ar pieprasījuma un patērēšanas analīzi. 

Viņš piebilda, ka cenu pazemināšanas nodrošināšanai šogad SIA "Maxima Latvija" piešķīrusi apmēram 6 miljonus eiro. Pēc viņa sacītā, tāpat kompānija novirzīs spēkus pircēju apkalpošanas kvalitātes uzlabošanai un veikalu pieejamības attīstībai.

Vilcemeirs atzīmēja, ka, saskaņā ar dažādiem datiem, pērnā gada trešajā ceturksnī iedzīvotāju labklājība ir palielinājusies, un tagad pārtikas produktiem tērē apmēram 21% ienākumu. Maxima ņem vērā, ka jaunajā gadā pircēji pievērsīs arvien vairāk uzmanības apkalpošanas līmenim, produkcijas cenai un kvalitātei, un izvēlēsies veikalu, kas ir tuvāks mājām. Pēc Vilcmeiera prognozes, cīņa par pircējiem mazumtirdzniecības uzņēmumu vidū jaunajā gadā saasināsies.

Produkti - Sputnik Latvija
Vai Latvijā darbojas "pārtikas aparteīds"

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, pēdējo septiņu gadu laikā gandrīz četrkārt samazinājusies to cilvēku daļa, kura taupa uz pārtikas produktiem un pirmās nepieciešamības precēm. Tā, piemēram, 2011. gadā 15,6% aptaujāto atzinās, ka viņiem nācies samazināt izdevumus pārtikas produktiem vai jāizvēlas lētākas preces. 2013. gadā tādu izrādījās 9,2%, 2015. gadā – 65, savukārt 2017. gadā – tikai 4,6%.

Pērnā gada decembrī Lauksaimniecības resursu un ekonomikas institūta vadītāja Ingūna Gulbe paziņoja, ka 2018. gadā cenas vairumam pārtikas produktu Latvijā kardināli nemainīsies. 2017. gada vasarā Latvija kļuva par līderi pēc cenu pieauguma pārtikas precēm galapatērētājiem ESAO Eiropas dalībvalstu vidū. Saskaņā ar organizācijas datiem, pārtikas produktu cenas valstī palielinājās četrreiz ātrāk, nekā vidēji organizācijā, un sešas reizes ātrāk, nekā eiro zonā

Ziņu lente
0