Vislatvijas un Rīgas metropolīts sveic pareizticīgos kristiešus Ziemassvētkos

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasKristus dzimšanas svētki Krievijas pilsētās
Kristus dzimšanas svētki Krievijas pilsētās - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svētdien, 7. janvārī, pareizticīgie svin vienu no svarīgākajiem reliģiskajiem svētkiem – Kristus Piedzimšanu.

RĪGA, 7. janvāris — Sputnik. Ar Ziemassvētku vēstījumu pie ticīgajiem vērsās Viņa Eminence Visaugstisvētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs, vēsta Latvijas Pareizticīgā baznīca.

"…Šodien pasaule attālinās no Kristus, slīgst neticības, patmīlības, naida un nesaskaņu tumsā. Baiss rezultāts, pie kā novedusi Kristus zaudēšana. Bet Kungs mīl mūs, grēcīgos. Kristus saka: «Redzi, Es stāvu durvju priekšā un klaudzinu. Ja kas dzird Manu balsi un durvis atdara, Es ieiešu pie viņa un turēšu ar viņu mielastu, un viņš ar Mani" (Atkl. 3:20). Tādēļ atvērsim mūsu sirdis Kungam Grēknožēlas sakramentā. Pievērsīsimies pastāvīgai lūgšanai, iemīlēsim Svēto Kristus Baznīcu un tās dievkalpojumus. Ja mēs ticam Kristum, tad mums jādzīvo pēc mūsu ticības. Tad mēs iegūsim mieru, garīgu prieku, gaismu un dvēseles mieru, un lielu cerību," teikts vēstījumā.

Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Prezidents Vējonis sveic latviešus Ziemassvētkos

"Aizvadītais gads aizritēja baisās revolūcijas simtgades zīmē, kad tika apgānīti svētumi, iznīcināti tūkstošiem dievnamu un klosteru, desmitiem tūkstošu garīdznieku un ticīgo ar savām asinīm apliecināja uzticību Kristum un Viņa Svētajai Baznīcai. Nerimstoši lūgsim Kungu, lai līdzīgi laiki neatkārtotos.

Svētais Efrēms Sīrietis Kristus Piedzimšanas svētku vēstījumā raksta: "Šajā grēku atstāšanas dienā neatmaksāsim par apvainojumiem. Šajā prieka dienā nesarūgtināsim cits citu. Šajā labās gribas dienā nebūsim cietsirdīgi. Šajā klusuma dienā neiekarsīsim dusmās. Šajā dienā, kurā Dievs atnāca pie grēciniekiem, lai taisnais nepaaugstinās pār grēcinieku."

Šajā, jaunajā, gadā svinēsim Neatkarības pasludināšanas simtgadi mūsu Latvijas valstij, kas devusi mums mūsu ticības brīvību, iespēju celt mūsu dievnamus un garīgās izglītības iespēju.

Šajās svētajās dienās pienesīsim mūsu pateicības lūgšanas miesā piedzimušajam mūsu Kungam Jēzum Kristum par Viņa labdarīšanām mums, necienīgajiem. Lai Kungs sūta Savu žēlastību pār mums, lai pasargā mūsu Svēto Baznīcu, mūsu valsti un visu mūsu tautu, un katru no mums veselībā un labklājībā, mierā un pestīšanā.

Bētlemē piedzimušā mūsu Kunga un Pestītāja Jēzus Kristus svētība, Viņa Visšķīstās Mātes, svētā svētmocekļa Rīgas Jāņa un visu svēto lūgšanas, un mana Virsgana svētība lai ir ar jums visiem. Āmen.

Dieva žēlastībā pazemīgais Aleksandrs, Rīgas un visas Latvijas Metropolīts

Kristus Piedzimšana 2017./2018. gads, Rīga."

Ziemassvētkus kopā ar Krievijas Pareizticīgo baznīcu svin vēl četras baznīcas — Jeruzālemes, Gruzijas, Serbijas un Polijas, kā arī Atona klosteri, austrumu rituāla katoļi un daži protestanti, kuri dzīvo pēc vecā Juliāna kalendāra.

Ziņu lente
0