Lietuvas konservatoru pārstāvis norādījis uz valsts premjerministra galveno kļūdu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas premjerministra Sauļa Skverneļa svarīgākā kļūda ir viņa viedoklī par attiecībām ar Krieviju, uzskata konservatoru pārstāvis Andris Kubilis.

RĪGA, 7. janvāris — Sputnik. Lietuvas partijas "Tēvijas savienība — kristīgie demokrāti" pārstāvis Andris Kubilis paziņojis, ka valsts premjerministra Sauļa Skverneļa izteikumus par attiecībām ar Krieviju uzskata par viņa galveno kļūdu, vēsta Sputnik Lietuva.

Savu viedokli politiķis paudis lapā Facebook.

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite - Sputnik Latvija
Grībauskaite uzskata, ka Skverneļa piedāvājums attiecībās ar Krieviju ir bezatbildīgs

"Sauļa Skverneļa paziņojumi par attiecībām ar Krieviju ir būtiska premjerministra stratēģiskā kļūda, — joprojām nav saprotams, vai tā ir apzināta. Man radies iespaids, ka vispirms premjers vienkārši izmeta dažus teikumus, bet pēc tam metās meklēt attaisnojumus, un jo tālāk, jo vairāk muļķību sarunāja," — klāsta Kubilis.

Viņš norādīja, ka pirms paziņojuma sniegšanas premjerministram vajadzētu saskaņot viedokli ar valsts prezidentu, Saeimu un ārlietu ministru.

Kubilis atzīmēja, ka, iespējams, "premjerministrs sācis savu prezidenta vēlēšanu kampaņu un vērsies pie vēlētājiem, kuri vēlas "pragmatiskas" attiecības ar Krieviju".

Ceturtdien Skverneris radiostacijas Žinių radijas ēterā paziņoja, ka jāatsāk Krievijas un Lietuvas starpvaldību komisijas darbu. Komisija risināja tirdznieciski ekonomiskās, zinātniski tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jautājumus, taču tās darbība iesaldēta kopš 2012. gada.

Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis - Sputnik Latvija
Skvernelis uzskata par nepieciešamu atjaunot Lietuvas un Krievijas starpvaldību komisiju

Iepriekš Skvernelis atgādināja, ka Lietuva ir vienīgā valsts ES, kura neatbalsta nekādus politiskos sakarus ar Krieviju. Pēc Lietuvas valdības vadītāja vārdiem, politisko sakaru trūkums negatīvi ietekmē Lietuvu.

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite nosauca premjerministra ierosinājumu par nelietderīgu un bezatbildīgu. Viņa pārmeta Krievijai starptautisko tiesisko normu pārkāpumus, kā arī "agresīvu militāro, informatīvo un kibernētisko politiku attiecībās ar kaimiņiem".

Vienlaikus pērnā gada nogalē Lietuvas prezidente norādīja, ka ar Krieviju vajadzīga sadarbība, nevis karš. Atbildot uz to, Krievijas ĀM atzīmēja, ka par Grībauskaites paziņojumu spriedīs pēc reāliem soļiem, nevis vārdiem.

Ziņu lente
0