Igaunijas eksprezidents nokauninājis Mogerīni par ASV veltītajiem izteikumiem

© Sputnik / Sergey MelkonovIgaunijas eksprezidents Tomass Hendriks Ilvess
Igaunijas eksprezidents Tomass Hendriks Ilvess - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Federikas Mogerīni vārdi par to, ka ASV īstenotā Kubas ekonomiskā blokāde ir nelikumīga, radījuši Igaunijas eksprezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa sašutumu.

RĪGA, 7. janvāris — Sputnik. Igaunijas eksprezidents Tomass Hendriks Ilvess kritizējis Eiropas Savienības ārpolitikas vadītājas Federikas Mogerīni izteikumus par Kubu. Pēc viņa domām, tie ir apkaunojoši, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu ERR.

Ilvesa sašutumu izraisījusi sekojoša Mogerīni frāze: "Es ļoti labi zinu, kā patlaban cenšas izolēt Kubu. Savukārt mēs, eiropieši, vēlamies parādīt, ka mēs jums (kubiešiem — red.) esam tuvāki nekā jebkad agrāk."

"Jūs nerunājat par "mums, eiropiešiem", Augstās pārstāves kundze," — raksta Ilvess savā lapā Twitter.

​"Tas ir apkaunojošs paziņojums, ņemot vērā, ka jūs esat aizmirsusi par Ukrainu un cilvēktiesību pārkāpumiem Kubā un Krievijā," — piebilda Igaunijas eksprezidents.

Iepriekš vēstīts, ka Eiropas Savienības Augstā pārstāve Federika Mogerīni vizītes laikā Kubā nosodīja salas ekonomisko blokādi, ko ieviesušas Savienotās Valstis.

4. janvārī, uzstājoties Havanas universitātē, Mogerīni paziņoja, ka uzskata par nepieņemamu ASV ieviestā tirdznieciski ekonomiskā embargo turpināšanos, kas ilgst jau vairāk nekā pusgadsimtu. "Blokāde ir neliukumīgs un novecojis pasākums. ES turpinās darbu ar mērķi pielikt tai punktu," — viņa uzsvēra.

Eiropas komisijas oficiālajā paziņojumā presei norādīts, ka Federikas Mogerīni vizīte notikusi ar mērķi apstiprināt Eiropas apņemšanos veidot ciešas attiecības at Kubu. ES diplomāte tikās ar salas valdības pārstāvjiem, apsprieda vienošanās īstenošanai nepieciešamos pasākumus, kā arī ES un Kubas padomes pirmās tikšanās dienas kārtību.

Ziņu lente
0