Politika

Zaharova pārmet Latvijai vārda brīvības pārkāpumus

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentēja krievu žurnālistu deportāciju no Latvijas.

RĪGA, 5. janvāris — Sputnik. Krievija aicina nevalstiskās organizācijas, kas strādā vārda brīvības jomā, adekvāti novērtēt Latvijas darbības jautājumā par lēmumu izsūtīt no valsts VGTRK un "TV Centr" korespondentus, žurnālistiem pavēstīja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas varasiestādes izsūtījušas no valsts telekanāla "Rossija 24" korespondenti Olgu Kurlajevu, apsūdzot viņu par nacionālās drošības apdraudējumu. Iepriekš tika aizturēts un izsūtīts no valsts Kurlajevas dzīvesbiedrs, telekompānijas "TV Centrs" žurnālists Anatolijs Kurlajevs. Pēc žurnālista vārdiem, viņam uzrādīti dokumenti, kuri liecina, ka kopš 2015. gada aprīļa viņš iekļauts Latvijas melnajos sarakstos un tāpat apdraud valsti.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, komentējot notikušo, paziņoja, ka dzīvesviedru deportācija notikusi sakarā ar "absurdām apsūdzībām par nacionālās drošības apdraudējumu".

"Acīmredzams, ka Latvijas valdība ar klusu Briseles atbalstu, cenšas īstenot mērķi — pilnībā attīrīt valsts informācijas telpu no viņiem nepatīkamiem medijiem," — raksta Zaharova Facebook.

Diplomāte piebilda, ka stāsti par "cīņu pret nacionālās drošības apdraudējumu" ož pēc XX gs. 30. gadu totalitārisma laikiem Spānijā un Vācijā.

"Latvijas valdība atklāti un rupji pārkāpj savas starptautiskās tiesiskās saistības viedokļa paušanas brīvības nodrošināšanas jomā, pārkāpj ANO, EDSO un EP pamata aktus," — paziņoja Zaharova.

Viņa atzīmēja, ka Krievija neapšaubāmi atbildēs uz Latvijas varasiestāžu darbībām, kas nav iedomājamas demokrātiskā sabiedrībā, un centīsies panākt starptautisko organizāciju atbilstošu reakciju, kā arī nevalstisko organizāciju adekvātu vērtējumu.

Эмблема Федерального Бюро Расследований США (ФБР) - Sputnik Latvija
Vārda brīvība grozās zārkā: Simoņana par FIB rīcību pret Sputnik

"Bet ko dara "vecā Eiropa"? Piemēram, Parīze, humāno tiesību un brīvību šūpulis? Kamēr jaunie latviešu eiropiešie barbariski praktizē fizisku cīņu ar žurnālistiem, Parīze apņēmusies pastiprināt kontroli sociālajos tīklos, — piebilda Zaharova. — Ar šādu iniciatīvu klajā nāca prezidents (Emanuels) Makrons, kurš, starp citu, pats personīgi centās kavēt Krievijas žurnālistu darbu Francijā."

Atgādināsim, ka Baltijas valstu varasiestādes jau vairākkārt pēdējo gadu laikā aizturējušas un deportējušas Krievijas žurnālistus. Šajā jautājumā pērnā gada augustā Krievijas ĀM informēja, ka skaidri saskatāmas koordinētas darbības pazīmes Baltijas valstīs, "kurās tagad jebkura persona, kas lielākā vai mazākā mērā saistīta ar Krievijas medijiem, automātiski tiek uzskatīta par pretinieku un vajāšanas objektu".

Ziņu lente
0