Politika

Rīgā aizturēta deportētā žurnālista Anatolija Kurlajeva sieva

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divas dienas pēc skandalozās Krievijas telekanāla TVC producenta deportācijas, viesnīcas numurā tika aizturēta viņa sieva -Olga Kurlajeva.

RĪGA, 4. janvāris — Sputnik, Aleksejs Stetjuha. Aizturēšanas iemesli, kura notika 4. janvāra rītā, nosaukti netika: imigrācijas konroles dienesta darbinieki piegāja pie Olgas viesnīcas Avalon foajē un pieprasīja sekot līdzi, dodot piecas minūtes, lai savāktu mantas.

Pēc Olgas sacītā, tie bija tie paši cilvēki, kuri aizturēja viņas vīru pirms divām dienām. Jāatzīmē, ka toreiz pret žurnālista Anatolija Kurlajeva sievu Latvijas tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem nebija nekādu pretenziju. Paliek vien minēt, kas paspējis izmainīties šo divu dienu garumā, un kādēļ tagad ieradušies pēc Olgas.

Tā vai savādāk, taču Olga Kurlajeva tiesībsargājošo iestāžu darbinieku pavadījumā tika nogādāta vai nu uz prokuratūru, vai nu uz policijas iecirkni, kur viņai izsniedza lēmumu, saskaņā ar kuru viņa apdraud nacionālo drošību un tādēļ ir iekļauta "melnajā sarakstā". Rīkojums izdots šodien (Drošības policijas lēmums par to, ka viņa rada draudus nacionālajai drošības, izsniegts dienu iepriekš — 3. janvārī).

© SputnikLatvijas Iekšlietu ministrijas lēmums
Постановление министерства внутренних дел Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas Iekšlietu ministrijas lēmums

Turklāt Olgu Kurlajevu informēja par to, ka viņas spēkā esošā Šengenas vīza, iespējams, tiks anulēta. Saskaņā ar iegūto informāciju, Olgai Kurlajevai ir pienākums atstāt Latvijas teritoriju 24 stundu laikā. Visticamāk, par pašas izdevumiem.

Olga Kurlajeva ir telekanāla "Rossija-24" darbiniece. Latvijā viņa ieradās kopā ar vīru 1. janvārī tūrisma nolūkos. Vai viņas aizturēšana ir saistīta ar viņas profesionālo nodarbošanos, pagaidām nav zināms.

Iepriekš tika ziņots, ka kādā no Rīgas tirdzniecības centriem 2. janvārī, plkst. 11:00 no rīta tiesībsargājošo iestāžu darbinieki aizturēja bez iemeslu paskaidrošanas  Anatoliju Kurlajevu.

© SputnikLatvijas Iekšlietu ministrijas lēmums
Постановление министерства внутренних дел Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas Iekšlietu ministrijas lēmums

Oficiālajā dokumentā, kuru Kurlajevam vēlāk izsniedza policija, rakstīts, ka ar savu rīcību viņš nodara kaitējumu Latvijas Republikai, un ieceļošana Latvijā viņam esot bijusi aizliegta jau 2015. gadā.

Pēc telekanāla TVC producenta Anatolija Kurlajeva domām, Latvijas varas iestāžu sadumpošanās pret viņu sākās brīdī, kad viņš izlaida filmu par Baltiju.    

Ziņu lente
0