Rīgā aizturēts Krievijas telekanāla TVC producents Kurlajevs

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasKrievijas telekanāls TVC
Krievijas telekanāls TVC - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakardienas garumā Anatolijs Kurlajevs gaidīja imigrācijas dienesta ierašanos, kurai bija jāatrisina viņa deportācijas loģistikas jautājums.

RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Vakar Rīgā, plkst. 11:00, bez iemesla paskaidrošanas policijas darbinieki aizturēja Krievijas telekanāla TVC producentu Anatoliju Kurlajevu. Pēc viņa sacītā, aizturēšana notika veikala pielaikošanas kabīnēs. Pagaidām zināms, ka Anatolijs atrodas prokuratūrā. Kā paziņots viņa sievai, viņš tiks deportēts no valsts 24 stundu laikā, saskaņā ar IeM vadītāja lēmumu.

Tāpat Anatolijam paziņoja, ka kopš 2015. gada viņš ir persona non-grata: šogad telekompānija TVC filmēja Latvijā dokumentālo filmu. Saskaņā ar 2015. gada IeM lēmumu (sk. dokumentu), Latvijas Drošības policijas secinājumā norādīts, ka Anatolija Kurlajeva rīcība izraisa draudus Latvijas drošībai.

Шпион с фотоаппаратом - Sputnik Latvija
Latviešus neapmierina specdienestu darbs: apkārt staigā krievu spiegi

Jāatzīmē, ka Anatolijs jau bija atbraucis uz Latviju 2017. gada septembrī. Uz jautājumu: kā viņu ielaida valstī, un kādēļ viņš netika aizturēts toreiz, policijas darbinieki atbildēja, ka toreiz viņu neizdevās atrast. Tāpat viņš atzīmē, ka gan septembrī, gan aizvakar viņš iebrauca Latvijā ar tūrisma vīzu ar tūrisma mērķi.

Vakardienas garumā Anatolijs Kurlajevs gaidīja imigrācijas dienesta ierašanos, kurai bija jāatrisina viņa deportācijas loģistikas jautājums.    

Ziņu lente
0