Politika

Latvijā bijušajiem “meža brāļiem” trīsarpus reizes palielinās pabalstus

© Youtube / NATO / screenshot / Forest Brothers - Fight for the BalticsMeža brāļi
Meža brāļi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šobrīd pabalsta apmērs sastāda 100 eiro, un tas tiks palielināts dzīves sadārdzināšanās dēļ.

RĪGA,  3. janvāris — Sputnik. Rīt, 4. janvārī, valdība izskatīs jautājumu par pabalsta paaugstināšanu par 240 eiro nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, sākot ar šo gadu, par ko kļuvis zināms no Ministru Kabineta sēdes dienas kārtības un likumprojekta anotācijas valdības mājas lapā.

Aizsardzības ministrijā, no kuras izgājis likumprojekts, atgādina, ka pagājušajā rudenī valdība izdeva rīkojumu piešķirt finansējumu 847 tūkstošu eiro apmērā šo pabalstu paaugstināšanai.

Krievijas Federācijas Padome - Sputnik Latvija
Krievijas Federācijas Padome nosauca Latvijas likumu par veterāniem par zaimojošu

Šobrīd pabalsta apmērs sastāda 100 eiro, un tas tikšot paaugstināts dzīves sadārdzināšanās dēļ. Šobrīd šo pabalstu saņem 305 cilvēki.

Par nacionālās pretošanās kustības locekļiem tiek uzskatītas personas, kuras Latvijas teritorijā no 1940 gada 17. jūnija līdz 1960. gada 31. decembrim piedalījās pagrīdes un bruņotā cīņā ar okupācijas varu un militārajiem veidojumiem, sniedza cīnītājiem materiālu un cita veida atbalstu, riskējot ar brīvību un dzīvību.

Tāpat par nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem tiek atzītas personas, kuras šajā laika periodā propagandēja Latvijas neatkarības atjaunošanas ideju, izplatot nelegālus preses izdevumus, aktīvi iestājās pret okupācijas režīma ideoloģiju, tie, kas laika periodā no 1961. gada 1. janvāra līdz 1990. gada 4. maijam tika notiesāti, un pēc tam reabilitēti par savu politisko darbību un uzskatiem vai nepamatoti un piespiedu kārtā tika ievietoti ārstēšanās iestādēs.

Ziņu lente
0