Stilistu padomi: kā sagaidīt Jauno gadu

© Sputnik / Владимир Вяткин / Pāriet pie mediju bankasПразднование Нового года
Празднование Нового года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pats par sevi saprotams, Dzeltenā Suņa gadu jāsagaida dzeltenā tērpā. Taču mīlīgajam dzīvniekam patīk arī citas krāsas. Kādā tērpā sagaidīt 2018. gadu, kādus rotājumus izmantot, lai iepatiktos gada simbolam, un pie tam izskatīties eleganti. To Sputnik Baltkrievija pastāstīja komandas StyleShop stilisti.

RĪGA, 31. decembris — Sputnik. Mēdz teikt: kā Jauno gadu sagaidīsi, tā arī pavadīsi. Tāpēc daudzas sievietes tic, ka svētkus jāsagaida greznā tērpā, lai tas nestu panākumus visās dzīves jomās. Taču runa nav tikai par māņticību, bet arī par to, ka Jaunais gads ir lielisks iegansts nopirkt jaunu tērpu un nodemonstrēt to.

Празднование Нового года - Sputnik Latvija
Svētki tuvojas: kur un kā var sagaidīt Jaungada nakti

2018. gads ir Dzeltenā Suņa gads. Suns ir pieticīgs dzīvnieks, tāpēc tērpu klāsts, kas tam iepatiksies, ir ļoti plašs. Par to, kā sagaidīt Jauno gadu, Sputnik Baltkrievija pastāstīja komandas StyleShop stilisti Jūlija Petruņenko un Jekaterina Belēviča.

Kādā tērpā sagaidīt suni

Viss būs kārtībā, ja jauno gadu sagaidīsiet dzeltenā tērpā, taču jāpatur prātā, ka dzeltenajam ir gandrīz 100 nokrāsas.

"Tā ir gan citronu, gan sinepju, gan zelta krāsa. Ņemot vērā, ka modē ir mirdzums un mirdzoši audumi, tāpēc pat metalizēta āda un audumi ar zeltītiem diegiem var kļūt par izdevīgu izvēli svētku naktij. Jūs mirdzēsiet, un Dzeltenajam Sunim iepatiksieties. Tiesa, var iztikt arī ar zeltainu aksesuāru," – stāsta Jekaterina Belēviča.

"Tumsnējām brunetēm ieteicam pievērst uzmanību piesātināta dzeltenā toņa: medus, safrāna, bronzas tērpiem. Dabīgām blondīnēm vēlams pievērsties delikātām krāsām: kukurūzas, citrona, kanārijputna toņiem. Rudmates teicami izskatās sinepju un safrāna, īrisu krāsas tērpus. Taču jāsaka, ka krāsas izvēle ir individuāla lieta, turklāt dzeltenais ir ļoti viltīgs konkurents krāsotiem gaišiem matiem, tā ka itin vienkārši matu krāsa var izskatīties prastāk nekā patiesībā ir," – paskaidroja Jūlija Petruņenko.

Новогодние подарки - Sputnik Latvija
Populārākās Ziemassvētku dāvanas Latvijā

Jekaterina piebilda, ka, izvēloties tērpu, jāņem vērā savs tips, jo svētkos taču gribas izskatīties lieliski. "Izvēloties tērpu, jāpatur prātā, ka jūs to valkāsiet ar spilgtu dekoratīvo kosmētiku, atēnosiet ar efektīgām rotaslietām, tāpēc jāizvēlas pāris toņus spilgtāks tērps, nekā jūs nēsājat parasti. Pie tam mākslīgais apgaismojums itin vienkārši var cēli bālu vai maijgu pasteļkrāsu padarīt blāvu un neizteiksmīgu," – brīdināja stiliste.

Taču ir arī universālas svētku krāsas, kas neradīs Dzeltenā Suņa nepatiku: melns, sarkans, tumšzils, tumšzaļš, zelts, sudrabs. "Skaidrs, ka tie daudziem nepiestāv. Taču, ja jums šķiet, ka mazās melnās kleitas krāsa jums nepiestāv, izmantojiet pareizus auskarus vai kaklarotu – izvēlieties rotaslietas jūsu acu tonī," – ieteica Jūlija.

Svētkos iederēsies gan kleita, gan bikškostīms, gan kombinezons, pie tam dažāda līmeņa svinībās ar dažādu etiķeti. "Galvenais, lai tie būtu krāšņi, eleganti un papildināti ar svētku aksesuāriem – aizmirstiet ikdienas somiņas un zābakus!" – atgādināja Jekaterina.

"Šogad var arī nekautrēties un izraudzīties mazliet kliedzošu, teātrālu dekoru Jaungada tērpam: spalvas, bantes, mežģīnes, rišas – ar to vakartērpus dāsni izrotā dizaineri visā pasaulē. Kad tad izpriecāties pēc sirds patikas, ja ne jaungada naktī," – piezīmēja Jūlija.

Laiviņas vai baletkurpes – lūk, kāds jautājums

Apavi lielā mērā spēj izcelt svinīgu tērpu. Tāpēc, izvēloties apavus, jāņem vērā ne tik daudz pats tērps, cik svētku norises vieta vai etiķete.

"Kokteiļu pasākumiem noderēs gan botiljoni, gan sandales, gan kurpes, gan grezni zābaciņi. Svētki dārgā restorānā ar krāšņu interjeru un servējumu nosaka, ka jums jāierodas vakartērpā un noteikti – augstpapēžu laiviņās," – atgādināja Jekaterina.

Ja nu svētki noritēs kādā vienkāršākā vietā, arī apavi var tai atbilst. "Restorānos-bāros, klubos, alusdarītavās, nacionālās virtuves restorānos var atpūsties un izvēlēties apavus bez papēža, ja tā jūtaties ērtāk," – paskaidroja stiliste.

Galvenais – nekļūt par eglīti

Uzmanīgi jāizraugās arī rotājumi. Ja nezināt mēru, varat kļūt par Ziemassvētku eglītes konkurenti.

"Dārgakmeņi un metāli jau sen ir zaudējuši monopolu klātbūtnei svētku tērpos. Kvalitatīva un moderna bižutērija būs piemērota gan kokteiļa, gan vakarkleitai," – komentēja Jūlija.

Toties pret paštaisītām rotaslietām stiliste iesaka izturēties piesardzīgi vai pat vispār atstāt mājās. "Taču runa ir tieši par tautas roku darbiem, ko meistari pārdod dažādās vietnēs. Uz dizaineru hand made tas neattiecas – šādas rotaslietas var kļūt par visa tērpa galveno elementu," – viņa atzīmēja.

Pēc Jekaterinas vārdiem, modernākās rotaslietas šosezon – lieli auskari, tāpēc var izvēlēties tos. "Jūsu jaungada tēlu var rotāt arī kaklarotas, rokassprādzes, gredzeni, galvenais – lai tās patiešām rotātu, nevis būtu vienkārši uzvilktas "tāpat vien". Tāpēc ir jāsaprot: ja rotaslieta akcentē, tātad ir galvenā, izteiksmīgākais visa tēla elements, arī tā izmēram ir jābūt atbilstošam," – noslēgumā piebilda Jekaterina.

Ziņu lente
0