Politika

Krievija centīsies panākt ģenerālā konsulāta darbības atsākšanas Sanfrancisko

© REUTERS / STEPHEN LAMГенеральное консульство России в Сан-Франциско
Генеральное консульство России в Сан-Франциско - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šā gada septembra sākumā pēc Valsts departamenta pieprasījuma Krievijas ģenerālais konsulāts Sanfrancisko, tirdzniecības pārstāvniecība Vašingtonā un tirdzniecības pārstāvniecība Ņujorkā tika nodotas ASV pusei.

RĪGA, 31. decembris — Sputnik. Krievija pieprasīs ģenerālkonsulāta Sanfrancisko darbības atjaunošanos, paziņojis Krievijas vēstnieks ASV Anatolijs Antonovs, vēsta RIA Novosti.

Ģenerālkonsulāts Sanfrancisko - Sputnik Latvija
Krievija atguvusi Sanfrancisko ģenerālkosulāta arhīvu

ASV administrācijas rīcību attiecībā uz Krievijas diplomātiskā īpašuma konfiskāciju vēstnieks nosauca par nepieņemamu.

"Mēs pretojamies šādai pieejai … Mēs esam cīnījušies un cīnīsimies par šo ēku atgriešanu, ko pašlaik nelikumīgi ieņēmušas amerikāņu varasiestādes. Un uzstāsim, lai pirmkārt darbību uzsāktu ģenerālkonsulāts Sanfrancisko," — teica Antonovs intervijā telekompānijai RTVI.

Atbildot uz jautājumu, vai Maskava apstrīdēs tiesā sava diplomātiskā īpašuma konfiskāciju, Antonovs sacīja, ka "mums ir KF prezidenta Vladimira Putina uzdevums šajā jautājumā." Pēc diplomāta teiktā, "darbs rit."

"Vienkārši tas ir ļoti smalks darbs, kas pieprasa klusumu. Īstajā brīdī mēs par to paziņosim," — uzsvēra vēstnieks.

Iepriekš Valsts departaments pieprasīja līdz 2. septembrim slēgt Krievijas konsulātu Sanfrancisko, tirdzniecības pārstāvniecības ēku Vašingtonā un tirdzniecības pārstāvniecības izīrētās telpas Ņujorkā, motivējot to ar atbildi uz Krievijas ierosinājumu samazināt ASV diplomātiskās misijas darbinieku skaitu Krievijā. Krievija nosaukusi šīs darbības par nedraudzīgu soli.

Ziņu lente
0