Visi SOK diskvalificētie Krievijas slēpotāji atstādināti no sacensībām

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasТренировочный сбор сборной России по лыжным гонкам
Тренировочный сбор сборной России по лыжным гонкам - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskā Slēpošanas federācija pieņēmusi lēmumu, kas tika prognozēts jau iepriekš - Visi SOK diskvalificētie Krievijas slēpotāji atstādināti no sacensībām, taču patlaban netiek plānots atstādināt Krievijas Slēpošanas federāciju.

RĪGA, 30. decembris – Sputnik. Visi 11 Krievijas slēpotāji, ko iepriekš diskvalificēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) komisija Denisa Osvalda vadībā, ir atstādināti no Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) organizētajām sacensībām, paziņots FIS preses relīzē.

Олимпиада 2014. Бобслей. Мужчины. Четверки. Первый день - Sputnik Latvija
IBSF atjaunoja atstādināto Krievijas skeletonistu un bobslejistu tiesības

Iepriekš Denisa Osvalda komisija uz mūžu atstādināja no Olimpiskajām spēlēm 11 slēpotājus no Krievijas par antidopinga noteikumu pārkāpumu 2014. gada Olimpiskajās spēlēs Sočos. Pēc tam FIS paziņoja, ka no sacensībām uz laiku tiek atstādināts Aleksandrs Ļegkovs, Jevgeņija Belova, Aleksejs Petuhovs, Maksims Viļegžaņins, Jevgeņija Šapovalova, Jūlija Ivanova, Anastasija Docenko un Jūlija Čekaļeva.

Novembra sākumā Aleksandram Ļegkovam tika atņemta zelta medaļa par uzvaru maratonā (50 km) un sudraba medaļa par otro vietu stafetē, bet Viļegžaņinam – trīs sudraba medaļas, kas izcīnītas Sočos.

Preses relīzē sniegta informācija, ka 22. decembrī FIS atstādināja vēl trīs sportistus: Ņikitu Krjukovu, Nataļju Matvejevu un Aleksandru Bessmertnihu. Arī viņi uz mūžu atstādināti no dalības Olimpiskajās spēlēs, un viņu rezultāti, kas iegūti Sočos 2014. gadā, ir anulēti.

Ziņu lente
0